Η Abarth γιορτάζει 75 χρόνια ζωής με ειδική έκδοση αφιερωμένη στον T-Jet κινητήρα (video-photos)


Η περιορισμένη έκδοση διαθέτει μοναδικούς χρωματισμούς, αποκλειστικό λογότυπο, τεράστιο σκορπιό στην οροφή και τελική ταχύτητα 225 km/h.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS/AFPH
  • 12/2/2024

Σε λίγες εβδομάδες η Abarth συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής. Ήταν 31 Μαρτίου 1949 όταν ο Carlo Abarth ίδρυσε την Abarth & C. μαζί με τον οδηγό Guido Scagliarini, ξεκινώντας το ταξίδι μιας φίρμας το όνομα της οποίας συνδυάζεται με τις επιδόσεις και το στιλ.

Για να γιορτάσει τα 75α γενέθλια, παρουσίασε τη νέα περιορισμένη έκδοση Abarth 695 75° Anniversario, η οποία θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.368 μονάδες. Ένα νούμερο που δεν είναι τυχαίο, αλλά «αντανακλά» τη χωρητικότητα του 1.4 T-Jet κινητήρα της, με τον υπερσυμπιεστή Garrett GT 1446, που αποδίδει 180 PS και 250 Nm στις 3.000 rpm.

Τα 0-100 km/h έρχονται σε 6,7 sec με τη βοήθεια του χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 km/h, ωστόσο είναι πολλά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ειδικής έκδοσης. Όπως για παράδειγμα η εξάτμιση Record Monza με την ενεργή βαλβίδα, τα αμορτισέρ Koni FSD και στους δύο άξονες, το αποκλειστικό μαύρο χρώμα με ένα μοναδικό λογότυπο, που εμφανίζεται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Ένας τεράστιος σκορπιός καλύπτει, για πρώτη φορά, ολόκληρη την οροφή και δεσπόζει με το χρυσό του χρώμα πάνω στο μαύρο αμάξωμα. Ο ειδικός χαρακτήρας της έκδοσης αναδεικνύεται και από τα φιμέ τζάμια, τα χρυσά λογότυπα Abarth και στις δύο πλευρές του αμαξώματος και τις επιγραφές Anniversario 75ο με τα δύο έμβολα.

Προσθέστε και τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, το σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με αεριζόμενους, διάτρητους δίσκους 305x28 mm και τις μαύρες δαγκάνες αλουμινίου της Brembo για να αντιληφθείτε ότι αυτή η έκδοση έχει κάτι το μοναδικό.

Ανάλογη «σφραγίδα» υπάρχει και στο εσωτερικό, με το υψηλής ποιότητας μαύρο ταμπλό Alcantara και τα νέα, ειδικά, καθίσματα Sabelt από ανθρακονήματα που φέρουν μια μοντέρνα ερμηνεία του λογότυπου 75ο, εμπνευσμένη από το ιστορικό μοντέλο.

Τα ένθετα Alcantara δίνουν τη σπορ πινελιά, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 7 ιντσών και ίδιας διάστασης οθόνη Radio DAB, με σύνδεση Carplay και Android Auto. Υπάρχει επίσης αυτόματο aircondition, σύστημα πλοήγησης αλλά και πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας μέσω των υπηρεσιών Mopar Connect.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Abarth αποκάλυψε τον ισχυρότερο «Σκορπιό» με 240 PS

H Abarth παρουσίασε το πρώτο sports coupe SUV στην ιστορία της με Poison drive mode! (photos)

Η διάσωση του στρατιώτη… Fiat-Abarth 850 TC (photos)