H Everrati παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρική Porsche 911 (photos)


Η ηλεκτροκίνηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε νέα αυτοκίνητα, αλλά και σε μοντέλα όπως η Porsche 911 γενιάς 964, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1989.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: EVERRATI
  • 21/12/2022

Η Everrati προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της Signature 911, της πρώτης ηλεκτρικής Porsche 911 για την αμερικανική αγορά που βγαίνει από το εργοστάσιό της.

Ο σχεδιασμός της Porsche 911 γενιάς 964 με ηλεκτρικό κινητήρα έγινε στα κεντρικά της Everrati στην Οξφόρδη της Αγγλίας, όμως η κατασκευή έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια από το Aria Group. Έτσι, η εταιρεία καταφέρνει να κάνει το άνοιγμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς στοχεύει να επεκταθεί στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Βάση για τη Signature 911 είναι η 964, που κυκλοφόρησε αρχικά το 1989, και πλέον έχει ανακατασκευαστεί πλήρως, φέροντας νέα μέρη στο αμάξωμα κατασκευασμένα από ανθρακόνημα.

Στην «καρδιά» της θα βρει κανείς ένα εξελιγμένο, ηλεκτρικό σύστημα, με μπαταρία χωρητικότητας 62 kWh και σύστημα διαχείρισης αυτής της μπαταρίας, που επιτρέπει στο όχημα να έχει αυτονομία άνω των 320 χιλιομέτρων. Παράλληλα, μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, χωρίς να αναφέρεται ακριβώς ο χρόνος που χρειάζεται. 

Η Everrati τονίζει πως, ακόμα και με αυτές τις μετατροπές, έχει διατηρήσει το DNA και τον χαρακτήρα της 911 (964), ταιριάζοντας στην ήδη υπάρχουσα γκάμα της εταιρείας, που διαθέτει ηλεκτρικές εκδόσεις των Porsche Targa, Cabriolet, Range Rover Classic, Land Rover Defender, Land Rover Series, GT40, και Mercedes-Benz W113 SL Pagoda.

Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Justin Lunny, δήλωσε, σχετικά:

«Είναι ένα τεράστιο ορόσημο για την Everrati η ολοκλήρωση του πρώτου μας αυτοκινήτου για τις ΗΠΑ, το οποίο θα υποβληθεί τώρα σε τελικές δοκιμές πριν από την παράδοση στον πελάτη. Αυτό είναι ταυτόχρονα ένα σημάδι της ταχέως αναπτυσσόμενης παρουσίας μας σε αγορές σε όλο τον κόσμο, ειδικά στη Βόρεια Αμερική, και μία ένδειξη των μεταβολών στην ιδιοκτησία αυτοκινήτου για μια συνειδητή, προοδευτική και υπεύθυνη γενιά.

Το Signature 911 (964) είναι ένας επαναπροσδιορισμός ενός εμβληματικού αυτοκινήτου που θα έχει την κληρονομιά του ζωντανή για γενιές. Είναι ένα πραγματικά βιώσιμο supercar. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας, τον Όμιλο Aria, που από την υπερσύγχρονη βάση τους στο Irvine της Καλιφόρνια, οδήγησαν επιδέξια στην κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου πελατών μας -και κατασκευάζουν πολλαπλά επαναπροσδιορισμένα μοντέλα 911 (964) για πελάτες της Everrati- δείχνοντας ακριβώς γιατί είναι οι ηγέτες στη μηχανική και παραγωγή οχημάτων χαμηλού όγκου και υψηλής ποιότητας».