Everrati: Έρχονται ηλεκτρικές αναβιώσεις των Range Rover Classic και Land Rover Defender


Η Everrati Automotive ανακοίνωσε πως θα φέρει ξανά στη ζωή τα Range Rover Classic και Land Rover Defender με ηλεκτρική «καρδιά».

  • ΦΩΤΟ: Everrati
  • 18/12/2022

Η Everrati Automotive, με έδρα την Οξφόρδη της Αγγλίας, ειδικεύεται στις μετατροπές παλιότερων, ιστορικών μοντέλων, όπως η Porsche 911 και η Mercedes-Benz SL, σε ηλεκτρικά μοντέλα με το υπόβαθρο να αντέξουν στο παρόν και το μέλλον.

Τα νέα της πονήματα θα είναι τα Range Rover Classic και Land Rover Defender.

Το Classic βρισκόταν στην παραγωγή από το 1970 ως το 1986, και συνδύαζε τις ικανότητες οδήγησης off-road με την άνεση και την πολυτέλεια. Όσο για το Defender, ήταν η εξέλιξη της Σειράς 90 και 110, σε μοντέρνα εκδοχή.

Και στα δύο μοντέλα, η Everrati επεμβαίνει σε κάθε τομέα τους, ανακατασκευάζοντάς τα με τα υψηλότερα στάνταρ, αλλά και με γνώμονα τις ανάγκες κι απαιτήσεις του εκάστοτε αγοραστή. Έπειτα, εγκαθιστά τριφασικό ηλεκτρικό μοτέρ με εναλλασσόμενο ρεύμα, κιβώτιο ταχυτήτων μίαςσχέσης και μπαταρία, τοποθετώντας τα με τον καλύτερο τρόπο για την κατανομή του βάρους.

«Αυτά τα οχήματα είναι μέσα στο πνεύμα των καιρών. Είναι κινούμενα έργα τέχνης που δίνουν στους ιδιοκτήτες τους έναν καθαρό, ξεχωριστό και πολυτελή τρόπο μετακίνησης,» δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Everrati, Justin Lunny. «Αυτές οι πρωτοποριακές μηχανές θα αφήσουν το στίγμα τους, καθώς θα συντηρούνται για χρόνια, από ανθρώπους που θα μπορούν να συνεχίζουν να τις χρησιμποιούν και να τις απολαμβάνουν.»

Όσο για την τιμή, είναι -ασφαλώς- υψηλή. Για το Range Rover Classic, το κόστος ανέρχεται σε περίπου 280.000ευρώ, ενώ για το Land Rover Defender φτάνει τα 225.000 ευρώ.