Η Fisker κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον Πάπα


Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολική Εκκλησίας θα δεχτεί την... ειδική μεταχείριση της Fisker, η οποία κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό όχημα για τις μετακινήσεις του.

  • 23/6/2021

Η Fisker Inc. είναι μία αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, που έχει κατά καιρούς απασχολήσει την επικαιρότητα με τις εξορμήσεις της και τα μεγαλόπνοα σχέδιά της.

Το πιο πρόσφατο εξ αυτών είναι η κατασκευή ενός ειδικού αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του Παπά.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χρησιμοποιεί το λεγόμενο 'popemobile', που δεν είναι ένα αυτοκίνητο πάντα, παρά διαφορετικά που απλώς τροποποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες του.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η πλευρά της Fisker, κι ο ίδιος ο Henrik Fisker, ιδρυτής κι ιδιοκτήτης, έγινε μία κατ'ιδίαν συνάντηση ανάμεσα τον Πάπα Φρακγίσκο και τον Fisker και τη σύζυγό του, Geeta Gupta-Fisker, στο Βατικανό, στις 21 Μαΐου. Αυτό δεν το επιβεβαιώνουν, όμως, τα έγγραφα του Βατικανό, αν και σε βίντεο που δημοσιεύθηκε από το επίσημο ενημερωτικό site του κρατιδίου, γίνεται αναφορά σε αυτό ραντεβού.

Η πλευρά της Fisker Inc. αναφέρει πως οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού SUV από αυτήν, ειδικά διαμορφωμένου για χρήση από τον Πάπα, με το χαρακτηριστικό γυάλινο «κουτί» που περιβάλει τον Ποντίφηκα, καθώς εκείνος χαιρετά τα πλήθη που συγκεντρώνονται για να τον δουν.

Σε δηλώσεις του στο The Verge, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως «η πρόταση που καταθέσαμε έγινε δεκτή,» και πως εργαζόμενοί της βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση με ανθρώπους του Βατικανό για τις λεπτομέρειες σχετικά με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Popemobile.

Όσο δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την πλευρά του Πάπα, όμως, τίποτα δεν ισχύει, αφού και στο παρελθόν η Fisker Inc. έχει βρεθεί να ανακοινώνει συνεργασίες ή να προχωρά σε κινήσεις αμφιβόλου φερεγγυότητας.

Για παράδειγμα, πρόσφατα η Fisker Inc. βρέθηκε στα δικαστήρια με την πρώην αντιπρόεδρο μάρκετινγκ της εταιρείας, λέγοντας πως το ζεύγος Fisker της ζητούσε «να γεμίσει το τμήμα με απλήρωτους εργαζόμενους, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της εταιρείας ενώπιον των πιθανών επενδυτών.»

Μένει να φανεί αν αυτή η... συνεργασία υφίσταται ή είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ.