Το νέο Renault 5 E-Tech θα έχει οθόνη πάνω στο καπό! Δείτε τις επίσημες εικόνες


Το Renault 5 είναι μερικούς μήνες μακριά, όμως οι Γάλλοι μάς δίνουν μια πρώτη γεύση από τα κυριότερα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RENAULT
  • 30/11/2023

Η Renault επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες ότι το πολυαναμενόμενο Renault 5 θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2024 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Τώρα, οι Γάλλοι δημοσίευσαν μερικές φωτογραφίες του αμιγώς ηλεκτρικού EV, teaseάροντας το νέο μοντέλο.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν αρκετές λεπτομέρειες του σχεδιασμού κι όλα δείχνουν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει διατηρήσει το ρετρο-φουτουριστικό λουκ που είχε υποσχεθεί ότι θα προσφέρει στο Renault 5, όταν το παρουσίασε σε μορφή concept το 2021. Τα μπροστινά φωτιστικά σώματα μοιάζουν με ανθρώπινα μάτια, σύμφωνα με την εταιρεία, κάνοντας το μοντέλο να έχει ανθρωπόμορφη εμφάνιση.

Φυσικά, η εισαγωγή αέρα, που είχε τη θέση της στο κάλυμμα του κινητήρα του αυθεντικού R5 της δεκαετίας του '70, έχει αντικατασταθεί από μια οθόνη που υποδεικνύει τα επίπεδα φόρτισης του οχήματος. Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, σχηματίζεται ο αριθμός '5' (κεντρική φωτό).

Περνώντας στο πίσω μέρος, τα τόξα πάνω από τους τροχούς δημιουργούν την αίσθηση μιας φαρδύτερης κατασκευής, χωρίς όμως το R5 να χάνει τις compact διαστάσεις του. Η Renault αναφέρει ότι ο σχεδιασμός τους «υπογραμμίζει μια μοναδική κι εύκολα αναγνωρίσιμη προσωπικότητα που θυμίζει το R5 Turbo

Τα πίσω φώτα είναι κάθετα και λειτουργούν ως επέκταση των πλαϊνών πάνελ, βελτιστοποιώντας την αεροδυναμική απόδοση του ηλεκτρικού οχήματος, ώστε να μη διαταράσσεται η ροή του αέρα γύρω από αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο R5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV, ενώ θα χρησιμοποιήσει το 70% των μερών του Clio. Θα διαθέτει τέσσερις μπαταρίες, έναντι των δώδεκα του προγόνου του, Renault Zoe, μειώνοντας το βάρος κατά 15 kg.

Θα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα που θα ζυγίζει μόλις 20 kg και θα αποδίδει 125 PS ή 150 PS, ανάλογα με την έκδοση. Όσο για τις διαθέσιμες μπαταρίες, θα υπάρχει η επιλογή χωρητικότητας 42 kWh ή 52 kWh, με τη δεύτερη να προσφέρει έως και 420 km αυτονομίας. Η τιμή του νέου μοντέλου θα κυμαίνεται κοντά στα 25.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η σχεδίαση του ολοκαίνουριου Renault 5 (photos)

Αποκάλυψη για το νέο Renault Twingo με άκρως ανταγωνιστική τιμή (video-photos)

Alpine A290: Η «καυτή» έκδοση του Renault 5 βγήκε στους δρόμους (photos)