H Nio παρουσίασε το ES6, το δεύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο


To ES6 της Nio έχει ασυνήθιστο συνδυασμό ηλεκτροκινητήρων, μεγάλη ισχύ και πολύ καλές επιδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/12/2018

Η Nio, η εταιρεία που έχει έδρα τη Shanghai, χαρακτηρίζεται αρκετές φορές ως η κινέζικη Tesla, μιας και ειδικεύεται, όπως και η αμερικάνικη, στα ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες παρουσίασε το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γκάμας της, το ES6. Και αυτό είναι SUV, μικρότερο όμως από το ES8, το μοντέλο με το οποίο συστήθηκε στο ευρύ κοινό.

Το ότι είναι μικρότερο αυτόματα το καθιστά και πιο προσιτό, γεγονός που θα μπορούσε θεωρητικά να αυξήσει τις πωλήσεις της Nio, η οποία περιγράφει το ES6 ως «έξυπνο ηλεκτρικό SUV με υψηλές επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία».

Οι επιδόσεις προέρχονται από τους δύο ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει και οι οποίοι στην κορυφαία και φυσικά τετρακίνητη εκδοχή του αποδίδουν συνδυαστικά 544 PS. To ενδιαφέρον εδώ είναι πως ο ένας κινητήρας είναι ένας μόνιμου μαγνήτη με απόδοση 218 PS και ο άλλος επαγωγικός 326 PS, συνδυασμός που σύμφωνα με τη Nio είναι ο πρώτος παγκοσμίως σε μοντέλο παραγωγής. Ο πρώτος κινητήρας εξασφαλίζει την καθημερινή μετακίνησης με μικρές και μεσαίες ταχύτητες και ο δεύτερος την άμεση επιτάχυνση και τις μεγάλες ταχύτητες.

Το 0-100 km/h πάντως έρχεται σε μόλις 4,7 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 km/h. Όσο για την αυτονομία, χάρη στη μπαταρία των 84 kWh, φτάνει τα 510 km. Οι τιμές του Nio ES6 ξεκινούν στην Κίνα από τις 46.000 ευρώ, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο.