Η Seat δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη – Στα σκαριά νέο, προσιτό αυτοκίνητο πόλης


Η αποκάλυψη ήρθε από τα χείλη του Marcus Gossen, προέδρου των Seat και Cupra στο Ην. Βασίλειο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Volkswagen AG - Ingo Barenschee
  • 22/1/2024

Η Seat δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη στον κόσμο της αυτοκίνησης. Σύμφωνα με το Autocar, η ισπανική φίρμα έχει στα σκαριά ένα νέο, φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο, που θα είναι το «αδερφάκι» του επερχόμενου Volkswagen ID.1.

Πριν μερικούς μήνες, ο Thomas Schafer, πρόεδρος του Δ.Σ. της Seat, είχε αποκαλύψει στο βρετανικό μέσο ότι «το μέλλον της Seat είναι η Cupra,» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Seat θα εστιάσει στις λύσεις κινητικότητας, ενώ η Cupra θα αναλάβει το κομμάτι των αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, είχε αναφέρει ότι τα μοντέλα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους καταλόγους της εταιρείας θα συνεχίσουν να παράγονται μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής τους, πριν η αυτοκινητοβιομηχανία περάσει στον «νέο της ρόλο».

Τώρα, ο Marcus Gossen, πρόεδρος των Seat και Cupra Ην. Βασιλείου, επιβεβαίωσε ότι η Seat ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα καταφτάσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. «Εργαζόμαστε σκληρά για να έχουμε τη σωστή βάση για την γκάμα του Volkswagen Group, κι αυτό θα συμβεί μέσω της Seat SA στην Ισπανία,» είπε.

Έτσι, δε θα ήταν απίθανο να δούμε μία έκδοση του ID.1 με σήματα της Seat, και μάλιστα με ακόμα πιο χαμηλή τιμή, απ' ό,τι θα προσφέρεται από την Volkswagen, δηλαδή λιγότερο από 20.000 ευρώ. Αυτό θα δώσει στους πελάτες μία ακόμη προσιτή λύση, ενώ ταυτόχρονα, θα διατηρήσει τη Seat μέσα στο «παιχνίδι».

Όπως το ID.1 αποτελεί τον αντικαταστάτη του Up! για τη Volkswagen, έτσι και το αντίστοιχο μοντέλο της Seat θα γεμίσει το κενό που άφησε η απόσυρση του Mii, το οποίο ήταν το μικρότερο και πιο οικονομικό προϊόν στην γκάμα της.

Εκτός αυτού, ο Gossen δήλωσε ότι ενδέχεται η Seat να επεκτείνει τον κύκλο ζωής των υπαρχόντων μοντέλων της, κάνοντας ανεπαίσθητες αναβαθμίσεις όπου χρειάζεται, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία με επιτυχία.