Η Skoda έχει βρει τη «συνταγή» – Ρεκόρ παραγωγής με το Enyaq


Η Skoda κατέγραψε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, κατασκευάζοντας 200.000 μονάδες του Enyaq στο εργοστάσιο της Τσεχίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SKODA AUTO
  • 25/2/2024

Η Skoda γιορτάζει ακόμη ένα σημαντικό επίτευγμα μέσα στον όμιλο Volkswagen, θέτοντας τον πήχη αρκετά ψηλά, όχι μόνο για τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες εντός του ομίλου, αλλά και για τους αντιπάλους της εκτός αυτού.

Το Skoda Enyaq κατάφερε να καταγράψει το δικό του ρεκόρ. Οι Τσέχοι έχουν πλέον κατασκευάσει 200.000 μονάδες των SUV και coupe εκδόσεων του μοντέλου από την αρχή της παραγωγής του τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το «εορταστικό» όχημα ήταν ένα λευκό Enyaq Coupe Sportline, το οποίο εξήλθε από το εργοστάσιο της Skoda στην περιοχή Mlada Boleslav στην Τσεχία στις 16 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία συνεχίζει να αναβαθμίζει το μοντέλο, τόσο στην SUV, όσο και στην Coupe έκδοσή του. Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Τσέχοι είχαν ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες για το ανανεωμένο για το 2024 Enyaq, το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει εξοπλιστεί με έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 286 PS και 545 Nm ροπής, από 204 PS και 310 Nm του απερχόμενου μοντέλου. Πλέον, τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε μόλις 6,7 sec, δηλαδή 2 sec ταχύτερα από την προηγούμενη έκδοση.

Εκτός αυτού, τοποθετήθηκε μία μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας, 82 kWh, η οποία προσφέρει έως και 576 km αυτονομίας στην έκδοση Coupe, με τους χρόνους φόρτισης να ανέρχονται στα 28 λεπτά (10%-80%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia - Δείτε αναλυτικά τιμές και εκδόσεις

Test Drive: Skoda Enyaq Coupe iV vRS & Kodiaq RS - Δοκιμάζουμε τα δύο κορυφαία SUV

Νέα, ισχυρότερα, Skoda Enyaq Laurin & Klement με μεγαλύτερη αυτονομία (photos)