Skoda: Όλες οι λεπτομέρειες για τα νέα, πιο ισχυρά, Enyaq SUV & Coupe


Οι Τσέχοι προχώρησαν στην παρουσίαση όλων των τεχνικών χαρακτηριστικών των ηλεκτρικών SUV που αναβαθμίστηκαν εν όψει 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SKODA AUTO
  • 4/12/2023

Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, η Skoda ανακοίνωσε την αναβάθμιση των Enyaq SUV και Coupe, εν όψει του 2024, μιας και έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι το 2025 θα παρουσιάσει τις facelift εκδόσεις τους.

Τότε, οι Τσέχοι είχαν δώσει μια σειρά από πληροφορίες, για την ισχύ, την αυτονομία και τις ταχύτητες φόρτισης των εκδόσεων, αλλά όχι σε πλήρη έκταση, τουλάχιστον αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Πλέον, προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που θα έχουν τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ελεύθερου χρόνου.

Τα νέα στοιχεία αφορούν τη γνωστοποίηση της ενεργειακής χωρητικότητας της μπαταρίας, που είναι 82 kWh, αλλά και την εντυπωσιακή αύξηση ροπής του καινούριου ηλεκτροκινητήρα που τοποθετείται στον πίσω άξονα: Από 310 Nm «εκτοξεύεται» στα 545 Nm!

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας έχει και αυξημένη ισχύ που φτάνει τους 286 PS σε αντίθεση με τους 204 PS των απερχόμενων μοντέλων. Γι’ αυτό και η ονομασία των εκδόσεων αλλάζει, από Enyaq 80 και Enyaq 80x σε Enyaq 85 και Enyaq 85x. Οι αλλαγές αυτές «περνούν» και στις Coupe εκδόσεις. Αντίθετα, η εισαγωγική έκδοση Enyaq 60 μένει όπως είναι.

Επιπλέον, οι Τσέχοι έδωσαν λεπτομέρειες και για τον εξοπλισμό των νέων εκδόσεων Laurin & Klement. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν προβολείς LED Matrix, πίσω φώτα LED με κινούμενα γραφικά, χρωμιωμένη μάσκα με φωτισμένο πλαίσιο από 131 LED, αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 20 και 21 ιντσών, φινιρίσματα Platinum Grey σε προφυλακτήρες, καθρέπτες και διαχύτη και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος.

Όσο για το εσωτερικό, τα Enyaq L&K διαθέτουν ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα, θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα με μνήμες και λειτουργία μασάζ, ενώ το λογότυπο L&K είναι κεντημένο στα προσκέφαλα.

Για να δείτε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τις αλλαγές των νέων Enyaq 85, 85x και RS, σε αμάξωμα SUV και Coupe, πατήστε ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Skoda τράβηξε το κάλυμμα από τη δεύτερη γενιά του Kodiaq (photos-video)

Νέο Skoda Superb: Άνεση και χώροι... σε άλλο επίπεδο! (video-photos)

Skoda: Αυτά είναι τα νέα, θερμικά, Kamiq και Scala (video-photos)