Η Tata θέλει να κατασκευάσει τους δικούς της ημιαγωγωγούς και μπαταρίες


Το Tata Group θέλει να μπει στην διαδικασία της παραγωγής των δικών της μπαταριών και ημιαγωγών, ώστε να υποστηρίξει την παραγωγή των ηλεκτρικών της οχημάτων.

  • 3/5/2022

Η κυβέρνηση Modi θέλει να καταταστήσει την Ινδία ισχυρό «παίκτη» στην αγορά των ημιαγωγών, ώστε να περιορίσει την εισαγωγή τσιπ από ξένες αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Tata πρόκειται να επενδύσει στην παραγωγή όχι μόνο των δικών της ημιαγωγών, αλλά και των δικών της μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στο Bloomberg ο N. Chandrasekaran, πρόεδρος της ιδιοκτήτριας του Tata Group, Tata Sons Pvt, με τον επικεφαλής των επιβατικών οχημάτων της Tata Motors, Shailesh Chandra, να το επιβεβαιώνει, τονίζοντας πως τα πρόσφατα lockdowns στην Κίνα έχουν κάνει το ζήτημα της έλλειψης ημιαγωγών ακόμα εντονότερο.

Το εν λόγω πλάνο έρχεται λίγες μέρες αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει το πρώτο δικό της EV το 2025, και γίνεται ακόμα μία από τις αρκετές προσπάθειες όλο και περισσότερων κατασκευαστών να αυτονομηθούν στην αγορά των ημιαγωγών, που σύμφωνα με τον κ. Chandra, πλήττουν την Tata σημαντικά, αναγκάζοντάς την να ψάξει για εναλλακτικές στην αγορά τσιπ.