Η Tesla αποψιλώνει δάσος στο Βερολίνο για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της


Η αμερικανική εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τον "καθαρισμό" 170 στρεμμάτων δάσους, με τους ντόπιους να παραπονιούνται και τους πολιτικούς να πανηγυρίζουν για την επέκταση. 

  • 1/11/2022

Η είδηση ότι η Tesla προχωράει στην αποψίλωση δάσους προκειμένου να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στο Βερολίνο, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «βόμβα».

Η αμερικανική εταιρεία έχει ξεκινήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, πριν ακόμα γίνουν τα εγκαίνια του Gigaberlin, ενώ είχε συρθεί πριν στις αίθουσες των δικαστηρίων με πολλούς περιβαλλοντικούς φορείς που έκριναν ότι αυτή η ενέργεια θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην περιοχή.

Τελικά η δικαιοσύνη άναψε το πράσινο φως για την εταιρεία του Elon Musk και από την περασμένη Παρασκευή έχει... καθαριστεί από τα δέντρα μια έκταση 170 στρεμμάτων η οποία είναι απαραίτητη για την επέκταση του εργοστασίου.

«Είμαι ευχαριστημένος που η Tesla προχωράει στην επέκταση των εγκαταστάσεών της. Η χώρα μας εξελίσσεται σε ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονη κινητικότητας», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter ο Υπουργός Οικονομικών της πολιτείας Βραδεμβούργου Joerg Steinbach, κάνοντας mention και τον λογαριασμό του Elon Musk.

Το πόσο γρήγορα θα μπορέσει η Tesla να κατασκευάσει τις νέες εγκαταστάσεις στο σημείο που βρισκόταν μέχρι πρότινος το δάσος, είναι ακόμα ένα αναπάντητο ερώτημα.

Το πιο σημαντικό βήμα θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει από περιβαλλοντικούς φορείς και πολίτες της περιοχής οι οποίοι παραπονούνται ότι οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες νερού, βάζοντας σε κίνδυνο την άγρια ζωή.