Η Tesla φέρνει το δικό της EV των 25.000 ευρώ - Πού θα κατασκευάζεται


Ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla θα παρουσιάσει το δικό της προσιτό EV και μάλιστα γνωστοποίησε και το εργοστάσιο στο οποίο θα κατασκευαστεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 6/11/2023

Ο ανταγωνισμός για την κατασκευή φθηνών ηλεκτρικών αυτοκινήτων καλά κρατεί ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η μία μετά την άλλη αναγγέλλουν ή παρουσιάζουν EV με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ και «υπόσχονται» ακόμα και εκδόσεις με «ταβάνι» τις 20.000 ευρώ.

Από αυτή τη «μάχη» δε θα μπορούσε να λείπει και η Tesla. Εδώ και αρκετούς μήνες «κυκλοφορεί» η πληροφορία ότι θα λανσάρει και εκείνη το δικό της προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κατασκευή του στην Ινδία, ακόμα και στο Μεξικό.

Με δημοσίευμά του, το Reuters, υποστηρίζει ότι η αμερικανική φίρμα σκοπεύει τελικά να το κατασκευάσει στο εργοστάσιο που διατηρεί στην Γερμανία. Το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται την πληροφόρηση από μια «εσωτερική» πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί αλλά και δεν «αποκάλυψε» την ημερομηνία έναρξης της παραγωγής.

Η πληροφόρηση προέκυψε από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Elon Musk στο εργοστάσιο του Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο. Σε ομιλία του στους εργαζομένους ενημέρωσε για το σχέδιο κατασκευής του EV στη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής, από την οποία «βγαίνει» το Model Y, το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Reuters πληροφορήθηκε ότι η Tesla βρίσκεται πολύ κοντά στην εξεύρεση λύσης για μείωση του κόστους και ταυτόχρονα την επιτάχυνση της παραγωγής EV. Στόχος της είναι ο διπλασιασμός της παραγωγής του γερμανικού εργοστασίου, σε 1 εκατ. οχήματα ετησίως.

Η επίσκεψη του Musk στο εργοστάσιο, όπως αναμενόταν, έδωσε «τροφή» για αρκετές σχετικές αναρτήσεις στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ενώ σε ένα video εμφανίζεται να ευχαριστεί τους υπαλλήλους για τις υπηρεσίες τους.

Η επέκταση της Tesla σε μικρότερα segment της αγοράς αποτελεί μονόδρομο για την επίτευξη του στόχου των 20 εκατ. παραδόσεων EV έως το 2030. Μάλιστα, φημολογείται ότι 4 εκατ. από αυτά θα είναι αντίγραφα του νέου, προσιτού οικονομικά, ηλεκτρικού οχήματος.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Citroen e-C3, VW ID.2 και Renault 5: «Φουντώνει» η μάχη των EV supermini κάτω των 25.000€

Citroen e-C3: Το EV με τιμή κάτω από 25.000 € στην Ευρώπη

Λούτρινο αρκουδάκι «ξεγέλασε» το σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Tesla (video)