Tesla: Ετοιμάζεται για μοντέλο των 25.000 ευρώ – Πού θα κατασκευαστεί


Η Tesla θέλει να μπει στον χώρο των οικονομικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τιμή πώλησης περί τα 25.000 ευρώ.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/7/2023

Αυτή τη στιγμή, στην γκάμα της Tesla, το πιο οικονομικό μοντέλο είναι το Model 3, που στην ελληνική αγορά αγγίζει τα 41.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι Αμερικάνοι θέλουν να προσφέρουν μία πιο οικονομική επιλογή, που θα ξεκινά από τα 25.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, εκπρόσωποι της Tesla συναντήθηκαν με τον υπουργό εμπορίου της Ινδίας για να συζητήσουν για το ενδεχόμενο κατασκευής ενός εργοσασίου στη χώρα που θα παράγει το εν λόγω EV, τόσο για την αγορά της χώρας, όσο και για το εξωτερικό.

Η Tesla έχει βάλει την Ινδία στο «στόχαστρο» για αυτό το project εδώ κι αρκετό καιρό, με τις πρώτες συζητήσεις να λαμβάνουν χώρα τον περασμένο Μάιο.

Η πιο πρόσφατη συνάντηση είναι συνέχεια των πρώτων επαφών προ διμήνου, αλλά πλέον φτάνουν στα πολύ υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης Μόντι. Αν κι οι πληροφορίες είναι περιορισμένες, πιστεύεται πως το περιεχόμενο των πιο πρόσφατων διαβουλεύσεων αφορούν την εγκαθίδρυση μίας προμηθευτικής αλυσίδας στη χώρα, καθώς και την αγορά γης για την ανέγερση του εργοστασίου.

Όλα αυτά έρχονται μετά από αρκετές αναφορές του CEO της εταιρείας, Elon Musk, για τον ερχομό ενός οικονομικού και προσβάσιμου στο ευρύ κοινό μοντέλου, που «θα χρησιμοποιεί σχεδόν εξ ολοκλήρου τεχνολογίες αυτόματης οδήγησης».