Ιδρύθηκε η Sony Honda Mobility (Video)


Η Honda Motors και η Sony Corporation ανακοίνωσαν επίσημα τη σύσταση μιας νέας εταιρείας με την ονομασία Sony Honda Mobility η οποία θα κατασκευάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του κολοσσού των ηλεκτρονικών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/6/2022

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι Honda Motors και Sony Corporation επιβεβαίωσαν και τυπικά ότι θα συνεργαστούν για την εξέλιξη και κατασκευή του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της δεύτερης.

Η εταιρεία που θα αναλάβει τη διαδικασία θα είναι η Sony Honda Mobility, όπως ονομάστηκε. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε αυτή θα έχουν μερίδιο από 50% έκαστη. Από τη Honda, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της θα είναι ο κ. Yasuhide Mizuno, ο οποίος προς το παρόν είναι ανώτερο διευθυντικό στέλεχός της. Από τη Sony, τον ίδιο τίτλο θα έχει ο κ. Izumi Kawanishi ο οποίος τώρα κατέχει τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου σε αυτή.

Όπως ανακοινώθηκε, η έδρα της Sony Honda Mobility θα βρίσκεται στο Τόκιο και θα συνδυάσει την εμπειρία της Honda στην εξέλιξη και δημιουργία αυτοκινήτων και την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της μετά τη πώληση, με την ικανότητα της Sony στη δημιουργία συστημάτων και συσκευών τηλεπικοινωνιών, ήχου, εικόνας και διασκέδασης.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να εμφανιστεί στην αγορά το νέο μοντέλο το 2025, ωστόσο μπορεί να παραταθεί, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Toshihiro Mibe, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Motor Company δήλωσε ότι αρχικά αναμένεται να είναι περιορισμένη η παραγωγική δυνατότητα της Sony Honda Mobility, καθώς είναι σημαντικό να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα από τη σύμπραξη των δύο επιχειρηματικών κολοσσών που έχουν διαφορετικό αντικείμενο. «Στην καινούργια εταιρεία, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε νέες αξίες μέσω της συγχώνευσης που επιφέρει ο συνδυασμός των διαφορετικών βιομηχανιών μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Mibe.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε το βίντεο που δημιούργησε η Sony για το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο Vision-S 02.