Ηλεκτρική 911; Κι όμως, γίνεται!


Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Porsche θεωρεί πως μία ηλεκτρική 911 μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 7/10/2021

Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, είχε τονίσει πως ο εξηλεκτρισμός της 911 θα ήταν δύσκολος «καθώς ο κινητήρας της βρίσκεται στο πίσω μέρος».

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, Michael Mauer,τόνισε πως ένα τέτοιο πόνημα θα ήταν εφικτό, αν και απίθανο πριν το 2030.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε μιλώντας στο Autocar ότι μία ηλεκτρική 911 θα μπορούσε να συνδυάσει τη διάταξη ενός EV, χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί στην εμβληματική σιλουέτα του αυτοκινήτου. 

Εξήγησε, μάλιστα, πως ανησυχεί περισσότερο για το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης και το πώς αυτοί θα χωράνε μέσα στα αμαξώματα, καθώς οι περιορισμοί στον τομέα των ρύπων κάνουν τις εξατμίσεις όλο και πιο υπερμεγέθεις.

Επεσήμανε πως και στο παρελθόν η Porsche έχει δείξει ότι μπορεί να μεταλλάξει το DNA της 911, δίνοντας ως παράδειγμα τη μετάβαση από τον αερόψυκτο στον υδρόψυκτο κινητήρα, αλλά και την προσθήκη turbo σε αυτούς.

Όσο για το άμεσο μέλλον, ο Mauer είπε:

«Θα δούμε. Ίσως στην επόμενη γενιά να έχουμε πάλι κινητήρα εσωτερικής καύσης. Δεν το ξέρω. Ως σχεδιαστές, θα βρούμε λύσεις.»