Jaguar: Έρχονται τρία νέα ηλεκτρικά SUV


Η Jaguar προετοιμάζει ήδη τρεις νέες ηλεκρικές επιλογές στην κατηγορία των SUV, στον δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

  • 30/6/2022

Η Jaguar βρίσκεται καθ' οδόν για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, αρχής γενομένης από το 2025, και σε αυτήν την κατεύθυνση θα μπει με την κυκλοφορία τριών νέων ηλεκτρικών SUV.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autocar, ο σχεδιασμός των τριών νέων μοντέλων θα παρουσιαστεί πρώτα μέσω ενός concept car, που θα δει το φως της δημοσιότητας στα τέλη του 2024, με τον Gerry McGovern να αναλαμβάνει επικεφαλής στον σχετικό τομέα.

Ξεκινώντας από το μικρότερο μοντέλο, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν ένα όχημα παρεμφερές του Range Rover Sport, διαθέσιμο σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση, ενώ ετοιμάζεται κι ένα μοντέλο-ναυαρχίδα για την γκάμα της εταιρείας, που θα απευθύνεται κυρίως στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, και θα χρησιμοποιεί αρκετά ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά.

Το πιο μικρό από τα επερχόμενα SUV της Jaguar θα κοστολογείται περί τις 80.000-120.000 λίρες (92.000 με 138.000 ευρώ), ανάλογα την έκδοση, ενώ το μεγάλο SUV θα φτάνει την τιμή των 200.000 λιρών (231.000 ευρώ) στην έκδοση SVR.

Στόχος της βρετανικής μάρκας είναι να παράγει περί τις 50.000 με 60.000 μονάδες ετησίως, φτάνοντας τον όγκο παραγωγής που είχε προ κορωνοϊού.

Και τα τρία νέα μοντέλα θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα της Jaguar, η οποία εσωτερικά ονομάζεται Panthera, κι επιτρέπει τη χρήση ενός ή και δύο ηλεκτροκινητήρων, τεχνολογία 800V και μπαταρίες από την Envision. Όλη η αρχιτεκτονική της σχεδιάζεται κι εξελίσσεται μαζί με τη Magna, ενώ στο λογισμικό δίνει τα φώτα της η Nvidia.

Η κατασκευή των νέων μοντέλων θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο στο Solihull, και θα ξεκινήσει από το 2025.