Jeep CJ Surge: Το ηλεκτρικό concept της Mopar τραβάει την προσοχή (photos)


Το Jeep CJ Surge είναι ένα ηλεκτρικό concept της Mopar, και ετοιμάζεται να τραβήξει τα βλέμματα στο SEMA Show.

  • 1/11/2022

Η Mopar ετοιμάζεται να κατακλύσει το SEMA Show με το νέο της concept EVJeep CJ Surge, το οποίο υπόσχεται επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου.

Κάτω από το κάλυμμα, το CJ Surge φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 272 PS ιπποδύναμης, και είναι στερεωμένος με ειδικά τροποποιημένες βίδες κινητήρα. Μία μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh συνοδεύει τον κινητήρα, η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος, εκεί που θα βρισκόταν κανονικά τα πίσω καθίσματα.

Ένα αυτόματο σύστημα μετάδοσης δύο σχέσεων διοχετεύει την ισχύ σε όλους τους τροχούς, καθιστώντας το διθέσιο CJ Surge ιδανικό για εξορμήσεις εκτός δρόμου και σκληροτράχηλες διαδρομές.

Η εταιρεία δεν έκανε γνωστά άλλα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα η ροπή ή η αυτονομία του οχήματος, όμως τόνισε ότι το Jeep CJ Surge«επέτρεψε στους μηχανικούς να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα των εφαρμογών των μερών των ηλεκτρικών οχημάτων.»

Το concept EV της Mopar είναι εξοπλισμένο με μαύρες ματ ζάντες 18 ιντσών, που συνοδεύονται από ελαστικά 35 ινστών της BFGoodrich. 

Άλλες αισθητικές κυρίως προσθήκες που έχει κάνει η Mopar είναι οι προφυλακτήρες Wrangler JK Rubicon, το βαρούλκο στο μπροστινό μέρος και οι γάντζοι σε χρωματισμό Surf Blue. Προβολείς LED και ένα ρετρό σήμα EV ολοκληρώνουν την εμφάνιση του CJ Surge. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται πίσω από την πόρτα του οδηγού, ενώ για το αμάξωμα έχει προτιμηθεί ο χρωματισμός Copper Canyon και λεπτομέρειες σε μαύρο και μπλε χρώμα.

Στο εσωτερικό δεσπόζει το μαύροχρώμα, ενώ το μπλε έχει χρησιμοποιηθεί για τις ραφές των καθισμάτων. Η κεντρική κονσόλα είναι της Wrangler JK, διαθέτει έναν περιστροφικό επιλογέα και παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας και άλλες λειτουργίες του οχήματος. Το Jeep CJ Surge διαθέτει κλωβό ασφαλείας, και ανοιχτή οροφή με μπλε λεπτομέρειες.