Ξεπούλησε στην Ευρώπη το Volkswagen ID.Buzz


Η Volkswagen ανακοίνωσε πως το ID.Buzz έχει ξεπουλήσει στην ευρωπαϊκή αγορά, πριν καν αρχίσουν οι παραδόσεις στους αγοραστές.

  • 20/8/2022

Το VW ID.Buzz αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές στην αγορά της Ευρώπης

Γιατί μπορεί το νέο ηλεκτρικό minivan να μην έχει καν ακόμα βρεθεί στον δρόμο, όμως έχει ήδη πουλήσει 10.000 κομμάτια, σύμφωνα με την VW - τα 3400 εκ των οποίων στη Νορβηγία, που δείχνει τον δρόμο στην πλήρη μεταστροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Η παραγωγή του ID.Buzz ξεκίνησε τον Μάιο, όμως τα πρώτα παραδείγματα θα φτάσουν στους αγοραστές τους τον προσεχή Οκτώβριο στην Ευρώπη, το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2024 στις ΗΠΑ.

Ο διευθυντής πωλήσεων της VW, Lars Krause, έκανε τη σχετική αποκάλυψη σε επιστολή προς τους υπαλλήλους του εργοστασίου που κατασκευάζεται το όχημα, στο Αννόβερο, και που δημοσίευσε το Automobilwoche, λέγοντας πως «κάναμε 10.000 πωλήσεις, χωρίς το αυτοκίνητο να φτάσει ακόμα στις αντιπροσωπείες, χωρίς να το έχει οδηγήσει κανείς από τους πελάτες μας. Αυτό είναι εντυπωσιακό».

Θυμίζουμε πως οι ευρωπαϊκές εκδόσεις διατίθενται στην αγορά με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 77 kWh (ωφέλιμη, ενεργειακό περιεχόμενο 82 kWh) η οποία παρέχει ρεύμα σε έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 PS) με ροπή 310 Nm, που βρίσκεται και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Η μέγιστη αυτονομία κίνησης αγγίζει τα 420 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.