Leapmotor C01, η κινεζική απάντηση στην Tesla


H Leapmotor παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό C01 το οποίο θα έχει καλές επιδόσεις, μεγάλη θεωρητική αυτονομία και θα είναι πιο προσιτό από ένα μοντέλο της Tesla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/5/2022

Η Leapmotor είναι μια νεοΐδρυθείσα αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας η οποία εξελίσσει και κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και επενδύει σημαντικά και στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο εγκαθιστά στα οχήματά της.

Παρότι ως τώρα δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί με πειστικό τρόπο στην αγορά, η δημιουργία του C01, του καινούργιου sedan μοντέλου της, αναμένεται να τη βοηθήσει να επιτύχει τον εμπορικό στόχο της, τουλάχιστον στην κινεζική αγορά.

Το C01 θα διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 90 kWh οι οποίες θα μπορούν να δώσουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία έως 717 km. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο θα διατίθεται σε πέντε εκδοχές αναφορικά με τον εξοπλισμό του αλλά και με την αυτονομία του. Η βασική έκδοσή του θα έχει θεωρητική αυτονομία 500 km και η διαφοροποίηση θα γίνεται μέσω λογισμικού το οποίο θα περιορίζει ή θα επιτρέπει την κάλυψη μεγαλύτερης απόστασης (με το αντίστοιχο αντίτιμο, φυσικά).

Σύμφωνα με η Leapmotor, το C01 θα έχει μέγιστη ισχύ 550 PS και θα δύναται να επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,0 sec. Οι επιδόσεις του, το στυλ του και η γενικότερη φιλοσοφία κατασκευής του έχουν ως στόχο να το κάνουν να ανταγωνίζεται τα μοντέλα της Tesla, τόσο στην εγχώρια αγορά όσοι και στις χώρες στις οποίες θα εξάγεται. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι έχουν αρχίσει ήδη οι παραγγελίες γι’ αυτό αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα μπει σε διαδικασία παραγωγής.