Με συμπιεσμένο αέρα θα επιταχύνει το νέο Tesla Roadster


ΣΕ JET ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ TESLA ROADSTER Ο ELON MUSK ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ SPACE X.

  • 25/5/2020

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητα του Elon Musk να στρέφει τα φώτα δημοσιότητας πάνω του, είτε με δηλώσεις ή πράξεις που εντέχνως τον φέρνουν σε δύσκολη θέση ανακατεύοντας παράλληλα την τράπουλα στη μετοχική σύνθεση της Tesla είτε με υποσχέσεις που κάνουν τον ανταγωνισμό να ψάχνει στα αραχνιασμένα συρτάρια των τμημάτων έρευνας και εξέλιξης για απαντήσεις.

Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανήκουν οι τελευταίες δηλώσεις του νοτιαφρικανού, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε ότι το νέο Tesla Roadster θα διαθέτει -μεταξύ άλλων- και ένα αεριωθούμενο σύστημα.

Το τελευταίο θα τοποθετείται στο πίσω τμήμα του αμαξώματος και θα ενεργοποιείται κατά την επιτάχυνση του αυτοκινήτου, βελτιώνοντας περεταίρω τις επιδόσεις του ηλεκτροκίνητου Roadster. Μάλιστα ο προωθητήρας ψυχρού αέρα, όπως τον περιέγραψε ο Elon Musk, θα κρύβεται πίσω από την πινακίδα κυκλοφορίας και θα αναπτύσσεται με έναν… κινηματογραφικό τρόπο μόνο και όταν τίθεται σε λειτουργία.

Ίσως αυτό να δικαιολογεί την ικανότητα του νέου Tesla Roadster να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου δύο δευτερόλεπτα, την ίδια στιγμή που η μέγιστη αυτονομία του θα αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν και στην πράξη ή για να είμαστε ακριβείς στη γραμμή παραγωγής, από την οποία θα βγαίνουν σύμφωνα με τα λεγόμενα του Elon Musk 10.000 Tesla Roadsters ετησίως.

.