Mercedes-Benz: Μία βόλτα στα άδυτα της κατασκευής συσσωρευτών (βίντεο)


Με ένα ενδιαφέρον βίντεο η Mercedes-Benz μας προσφέρει μία περιήγηση στα άδυτα ενός από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια κατασκευής συσσωρευτών για ηλεκτρικά οχήματα.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 4/6/2020

Η ίδια η εταιρία πιστεύει στον εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης και έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής σημαντικά κεφάλαια προς αυτή την κατεύθυνση. Από άποψης μοντέλων ήδη χτίζει μία παράλληλη γκάμα, με την ονομασία EQ, για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παράλληλα όμως εμπλουτίζει και τις κλασικές σειρές της με κάθε λογής υβριδικά σύνολα.

Στο σχετικό βίντεο οικοδεσπότης είναι ο Ο Jörg Burzer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG και υπεύθυνος παραγωγής και ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η εταιρία θα φτάσει τις εννέα γραμμές παραγωγής συσσωρευτών, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Αυτό το παγκόσμιο δίκτυο έχει κοστίσει μέχρι στιγμής ένα ποσό άνω του ενός δις ευρώ. Όσο για την τοπική παραγωγή μπαταριών, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα επιτυχίας για την εταιρία. Το αποφασιστικό συστατικό προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετεί την παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα με ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Ενδεικτικά το εργοστάσιο στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα είναι το Kamenz, στη Γερμανία. Αυτό ξεκίνησε να παράγει συσσωρευτές το 2012 και ήδη έχει ξεπεράσει σε παραγωγή το μισό εκατομμύριο κομμάτια. Βέβαια, σε βάθος χρόνου το συγκεκριμένο νούμερο θα αποτελεί την ετήσια παραγωγή της εταιρίας. Μέσα στα επόμενα έτη η Mercedes-Benz σκοπεύει να παρουσιάσει τουλάχιστον 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα EQ, καθώς και μία μεγάλη γκάμα υβριδικών και plug-in υβριδικών οχημάτων.