Μπορούν τα ηλεκτρικά να ντριφτάρουν; Το Hyundai Ioniq 5 N έχει την απάντηση (video)


Ακόμα και ο δύσπιστος θρύλος του drift, Keiichi Tsuchiya, μετά από λίγα λεπτά «συνύπαρξης» με το εκρηκτικό μοντέλο της Hyundai, αναγκάστηκε να αλλάξει γνώμη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 21/9/2023

Το Hyundai Ioniq 5 N είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Στα πλαίσια μιας παρουσίασης του μοντέλου στην Αυστραλία, ο θρύλος των drift, Keiichi Tsuchiya, μπήκε στο EV των 650 PS κι έκανε ανελέητο drift στην πίστα του Σίδνεϊ.

Ο Ιάπωνας μάλιστα παραδέχτηκε ότι είχε σχετικά χαμηλές προσδοκίες για το Ioniq 5 N, αφού «δεν υπάρχουν ακόμα πολλά σπορ αυτοκίνητα από την Κορέα στην Ιαπωνία.» Εκτός αυτού, ήταν η πρώτη φορά που έκανε drift με ηλεκτρικό όχημα, με μία από τις ανησυχίες του να αφορά το αυξημένο βάρος του.

«Εξεπλάγην περισσότερο με την ευελιξία του, που είναι κάτι εντελώς αδιανόητο για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 2.200 kg. Την ώρα που το οδηγούσα, σκέφτηκα ότι θα ζυγίζει περίπου 1.800-1.900 kg, όμως όταν γύρισα στα pits, έμαθα το πραγματικό του βάρος και ξαφνιάστηκα πολύ,» είπε ο Tsuchiya.

Φαίνεται πραγματικά ότι ο Ιάπωνας είδωλο των drift απόλαυσε ιδιαίτερα τον χρόνο του μέσα στο Ioniq 5 N, αφού ακόμη και στα πλάνα του video, όπου το πρόσωπό του κρύβεται από το κράνος, το χαμόγελό του δεν κρύβεται.

«Ήταν πολύ διασκεδαστικό, το πίσω μέρος του αυτοκινήτου κινείται πολύ καλά,» είπε. «Κατά την οδήγηση, σκέφτηκα, 'Α, φτιάχνουν παιχνιδιάρικα αυτοκίνητα'. Αυτή είναι πλέον η γνώμη μου για την Hyundai Motors.»

Η δύναμη του Hyundai Ioniq 5 N προέρχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι στους άξονες και περνούν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η συνολική δύναμη αγγίζει τους 650 PS και τα 740 Nm ροπής, με τα 0-100 km/h να γίνονται σε 3,4 sec και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 260 km/h.

Δείτε το σχετικό video: