Μύθος ή αλήθεια; Το πρωτότυπο Hyundai N Vision 74 μπαίνει στην παραγωγή


Δημοσίευμα από την Κορέα εμφανίζει τη Hyundai έτοιμη να περάσει στην παραγωγή το concept N Vision 74, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται στις 27 Μαΐου. Για καλό και για κακό, κρατήστε μικρό καλάθι...

  • 9/5/2023

Όταν τον περασμένο Ιούλιο η Hyundai, στο πλαίσιο της εκδήλωσης N Day, αποκάλυπτε το πρωτότυπο N Vision 74, το μεγάλο ερώτημα που εμφανιζόταν στον ορίζοντα ήταν αν το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελούσε ένα «case study» μέσα από το οποίο θα προκύψουν χρήσιμα στοιχεία για το μέλλον της φίρμας ή αν οι Κορεάτες είχαν σκοπό να το περάσουν στην παραγωγή.

Όσοι ήλπιζαν να ισχύει το δεύτερο έχουν κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένοι αφού δημοσίευμα του κορεατικού Money Today αποκαλύπτει τη σχετική απόφαση της Hyundai, παρουσιάζοντας την μάλιστα ως ειλημμένη, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την 27η Μαΐου.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σίγουρα αρκετά ξένα μέσα το έχουν αντιμετωπίσει με σκεπτικισμό αφού δεν παρουσιάζεται η πηγή από την οποία έχει προκύψει η πληροφορία.

Πάντως, μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανη αφού όταν αποκαλύφθηκε το Hyundai N Vision 74 έλαβε διθυραμβικές κριτικές και είναι απολύτως λογικό αυτές να έβαλαν σε σκέψεις τον κατασκευαστή.

Θυμίζουμε ότι το N Vision 74 παρουσιάστηκε ως ένα υδρογονοκίνητο concept υψηλών επιδόσεων που φέρει κυψέλες καυσίμου. Σχεδιαστικά έχει γυρίσει τον χρόνο πίσω και έχει «κλέψει» στοιχεία από το concept Pony του 1974, ενώ στο τεχνολογικό κομμάτι έχει αντιγράψει -έως ένα σημείο- το N 2025 Vision Gran Turismo που είχε αποκαλυφθεί το 2015.

Δύο ηλεκτροκινητήρες έχουν τοποθετηθεί στον πίσω άξονα και αποδίδουν 671 PS (500 kW) και 900 Nm ροπής. Οι κυψέλες καυσίμου συνδυάζονται με ένα σύστημα μπαταριών των 62.4 kWh ενώ το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 4.2 kg και ο ανεφοδιασμός διαρκεί 5 λεπτά.

Η Hyundai N δήλωσε ότι η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h ενώ η αυτονομία του οχήματος, με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη και το ρεζερβουάρ γεμάτο, ξεπερνά τα 600 km.