Η νέα γενιά του Hyundai Accent θα σε κάνει να το νοσταλγήσεις ακόμα περισσότερο


Πόσο λείπει ένα ελκυστικό και προσιτό Hyundai από την ελληνική αγορά; Για να είμαστε ειλικρινείς λείπει πολύ και αρκετοί είναι αυτοί που αναπολούν την εποχή που με 10.000 ευρώ έπαιρνε στο χέρι τα κλειδιά ενός αξιοπρεπέστατου Accent.

  • 22/3/2023

Το Hyundai Accent που τη χρυσή δεκαετία του 1990 πήρε τα… πορτοφόλια όλων των Ευρωπαίων και μη κατασκευαστών, ζει και βασιλεύει μακριά από την ευρωπαϊκή αγορά, προτάσσοντας τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με εκείνα που του χάρισαν στη δύση του προηγούμενου αιώνα τον ρόλο του πρωταγωνιστή.

Μια εποχή που ναι μεν οι αγελάδες ήταν παχιές αλλά και ο κόσμος που αναζητούσε ένα προσιτό αυτοκίνητο για να καλύψει τις βασικές μεταφορικές του ανάγκες αρκετός. Tο Accent χάθηκε από τις χλιδάτες εκθέσεις της ελληνικής περιφέρειας και στη θέση του τοποθετήθηκε το εξευρωπαϊσμένο Hyundai i30, το οποίο εξακολουθεί να αναζητά έναν διακριτό ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πριν από λίγες ώρες η Hyundai αποκάλυψε στην Ινδία τη νέα γενιά του Hyundai Accent, το οποίο πωλείται με την ονομασία Verna. Η νέα γενιά προσφέρεται με δύο κινητήρια σύνολα βενζίνης όπου αμφότερα έχουν χωρητικότητα 1,5 lt.

Το πρώτο είναι ατμοσφαιρικό, αποδίδει 115 PS και 144 Nm ροπής, ενώ το δεύτερο επωφελείται από το turbo και αποδίδει 160 PS και 253 Nm ροπής. Και στις δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμο ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των 6 σχέσεων ενώ υπάρχει τόσο η επιλογή ενός αυτόματου CVT για το ατμοσφαιρικό και ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων για το turbo.

Το νέο Hyundai Accent έχει μήκος 4.535 mm, 1.765 mm πλάτος και 1.475 mm ύψος, κάνοντας το αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του (το ύψος παρέμεινε ίδιο). Αναβαθμισμένος είναι και ο χώρος των αποσκευών ο οποίος έχει χωρητικότητα 528 lt, που σημαίνει 50 lt περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει στο εσωτερικό όπου με την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες των 10,25 ιντσών, με τη μία να δίνει πρόσβαση στο infotainment system και την άλλη να έχει τον ρόλο του πίνακα οργάνων. Την ίδια στιγμή ο κατασκευαστής φρόντισε να προσθέσει στο αυτοκίνητο μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, αναβαθμίζοντας το επίπεδο στον τομέα της ασφάλειας.

Πάμε όμως και στο «κυρίως πιάτο»... Όπως έγινε γνωστό οι παραγγελίες για το νέο Hyundai Accent θα ανοίξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού, με την αρχική τιμή να είναι στα 12.200 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία.

Μετά από όλα αυτά, δεν τίθεται λοιπόν, καμία αμφιβολία για τις σύγχρονες προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου που ενδεχομένως να μην μπορούσε να αντιπαρατεθεί με την «αφρόκρεμα» των ευρωπαίων ανταγωνιστών του, ωστόσο, θα αποτελούσε μια εξαιρετική βάση για την γκάμα της Hyundai και μια ιδανική επιλογή για εκείνους που δεν επιζητούν την πολυτέλεια και το αστραφτερό περιτύλιγμα μιας premium κατασκευής, αλλά ένα οικονομικό και προπάντων αξιόπιστο τετράτροχο.