Νέα εισαγωγική έκδοση για το smart #1, φθηνότερη κατά 5.000€ - Η τιμή της στη Γερμανία (photos)


Το ηλεκτρικό SUV αποκτά καινούρια «βασική» έκδοση, με μικρότερη μπαταρία και αυτονομία, αλλά σημαντικά χαμηλότερη τιμή στη Γερμανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SMART EUROPE NEWSROOM
  • 16/10/2023

Η smart ενισχύει ακόμα περισσότερο την γκάμα του #1, προσθέτοντας στο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μια νέα έκδοση, την Pro. Όπλο της, η πολύ χαμηλότερη τιμή της από τις ήδη υπάρχουσες, στην αγορά της Γερμανίας.

Το νέο smart #1 Pro τοποθετείται στη βάση των προσφερόμενων παραλλαγών, όντας η εισαγωγική έκδοση. Από την παγκόσμια πρεμιέρα του, πριν από περίπου 18 μήνες, ήταν διαθέσιμο μόνο στην ειδική έκδοση Launch Edition, η οποία παρήχθηκε σε 1.000 αντίγραφα. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Proplus, Premium και BRABUS, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε προστέθηκε και η τετρακίνητη Pulse.

Οι επιλογές, πολλές, ωστόσο με τη νέα βασική έκδοση Pro, η Geely κάνει το smart #1 προσιτό σε περισσότερο κόσμο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η τιμή της εκκινεί από 37.490 € στην αγορά της Γερμανίας, χαμηλότερη κατά 5.000 € από την Premium που ακολουθεί στη γκάμα (42.490 €), η οποία φτάνει μέχρι τις 48.990 € της έκδοσης επιδόσεων BRABUS.

Για να μπορέσει να «υποστηρίξει» τη χαμηλότερη τιμή, το smart #1 Pro εφοδιάζεται με μπαταρία LFP μικρότερης ενεργειακής χωρητικότητας, 49 kWh (47 kWh αξιοποιήσιμη), την ώρα που η Premium (αλλά και όλη η υπόλοιπη γκάμα) διαθέτει 66 kWh (62 kWh αξιοποιήσιμη). Ως επακόλουθο, η αυτονομία «πέφτει» από τα 420 km της Premium στα 310 km. Η φόρτιση από το 10% ως το 80% γίνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά, σε ταχυφορτιστή 130 kW.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των οδηγών αστικών περιοχών, οι οποίοι εστιάζουν περισσότερο σε πρακτικά πράγματα, όπως η καλή αναλογία μεγέθους/χώρων και για τους οποίους η αυτονομία περίπου 300 km είναι απολύτως επαρκής. Το #1 Pro είναι ένα αυτοκίνητο για περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένους κατοίκους πόλεων και μετακινούμενους που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς την κορυφαία ποιότητα και την πλήρως ηλεκτρική προσέγγιση του #1», τόνισε ο Dirk Adelmann, Διευθύνων Σύμβουλος της smart Europe.

Στην ισχύ, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί, καθώς διατηρείται ο ίδιος ηλεκτροκινητήρας της Premium που αποδίδει έως 272 PS, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ η ροπή φτάνει τα 343 Nm. Από πλευράς εξοπλισμού, ξεχωρίζουν η πανοραμική οροφή, τα δερμάτινα καθίσματα - θερμαινόμενα για οδηγό και συνοδηγό - και ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, την ώρα που ο εσωτερικός φωτισμός μπορεί να ρυθμιστεί σε 64 διαφορετικές αποχρώσεις.

Στο εξωτερικό, το βλέμμα επικεντρώνεται στις ζάντες 19 ιντσών και στους LED CyberSparks προβολείς, ενώ η είσοδος στο SUV γίνεται από τις χωνευτές χούφτες θυρών. «Η νέα έκδοση Pro συνοδεύεται από ένα πακέτο που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των σύγχρονων οδηγών και σε εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής», σύμφωνα με τον Adelmann.

Σύμφωνα με την smart, η νέα έκδοση #1 Pro θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τα μέσα του φθινοπώρου 2023 σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελβετία και σταδιακά, μέχρι την άνοιξη του 2024, θα λανσαριστεί και σε άλλες, επιλεγμένες, αγορές της Ευρώπης.