Smart #1 Pulse: Η νέα τετρακίνητη έκδοση με 428 PS (photos)


Η γκάμα του ηλεκτρικού B-SUV διευρύνεται με νέα παραλλαγή που έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς και πλουσιότερο εξοπλισμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 22/6/2023

Περίπου 14 μήνες μετά την παρουσίασή του, το αμιγώς ηλεκτρικό smart #1 αποκτά μια νέα έκδοση. Πρόκειται για την Pulse, η οποία επεκτείνει τις τετρακίνητες επιλογές, οι οποίες μέχρι τώρα περιορίζονταν στην BRABUS.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη παραλλαγή του B-SUV είναι «περιπετειώδης», ενώ εκτός από την κίνηση σε όλους τους τροχούς διαθέτει επιπλέον premium χαρακτηριστικά. Η υπάρχουσα γκάμα περιλαμβάνει τις εκδόσεις Proplus, Premium, Launch Edition και BRABUS, με την Pulse να τοποθετείται μεταξύ της Premium και της BRABUS.

Σε σχέση με τους 272 PS των πισωκίνητων εκδόσεων, προσθέτει δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και αποδίδει 428 PS και 584 Nm, όπως ακριβώς συμβαίνει με την BRABUS. Ωστόσο, τα 0-100 km/h έρχονται σε 4,5 sec. (αντί για 3,9 sec.), ενώ η τελική ταχύτητα διατηρείται στα 180 km/h.

Ίδια είναι και η μπαταρία, ενεργειακής χωρητικότητας 66 kWh (62 kWh αξιοποιήσιμα), με την αυτονομία να φτάνει τα 400 km. Ο «περιπετειώδης» χαρακτήρας προκύπτει από την ελκτική ικανότητα 1.600 kg αλλά και την τετρακίνηση, που επιτρέπει την οδήγηση σε «ευρύτερο φάσμα καταστάσεων, από βροχερούς δρόμους έως εδάφη με υψόμετρο, χιόνι και πάγο», όπως αναφέρει η smart.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν κάμερα 360 μοιρών, head-up display 10 ιντσών, οροφή halo και αντλία θερμότητας. Έχει on board φορτιστή AC 22 kW και είναι εξοπλισμένο με μια ευρεία γκάμα τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας. Μεταξύ άλλων διαθέτει Automatic Emergency Braking (AEB) και Lane Keeping Assist, αλλά και Automatic Parking Assistant. Συν τοις άλλοις, έχει κατακτήσει και 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για το #1 Pulse, καθώς προσφέρει μια περαιτέρω επιλογή συστήματος μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς για Ευρωπαίους πελάτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Dirk Adelmann, Διευθύνων Σύμβουλος της smart Europe, προσθέτοντας ότι το brand ανταποκρίνεται άμεσα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών.

Το νέο smart #1 Pulse μπορεί ήδη να παραγγελθεί στη Γερμανία, με τιμή από 46.490 ευρώ, ενώ εντός του 2023 αναμένεται να είναι διαθέσιμο και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.