Nissan Ariya: Μετά το Euro NCAP περνάει… τρένο και από το τεστ αποφυγής (video)


Οι Ισπανοί δοκιμαστές του km77  έβαλαν στην πίστα τη ελαφριά δικίνητη έκδοση με την μπαταρία των 63 kWh που προσφέρει μέγιστη ισχύ 218 PS (160 kW) και αυτονομία 403 km.

  • 29/11/2022

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των τελευταίων δοκιμών ασφαλείας που πραγματοποίησε, με το Nissan Ariya να περνάει... αέρας τις δοκιμασίες και να παίρνει τα πολυπόθητα πέντε αστέρια.

Το μεσαίο ηλεκτρικό SUV συνέχισε με την ίδια φόρα και στο τεστ αποφυγής που έκαναν οι δοκιμαστές του km77.com. Οι Ισπανοί έβαλαν στην πίστα τη ελαφριά δικίνητη έκδοση με την μπαταρία των 63 kWh που προσφέρει μέγιστη ισχύ 218 PS (160 kW) και αυτονομία 403 km.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής, ωστόσο, εφοδιαζόταν με τροχούς 20 ιντσών που ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό και φορούσε ελαστικά Michelin Primacy 4. Στην πρώτη δοκιμασία η είσοδος στους κώνους έγινε με ταχύτητα 77 km/h και το Ariya πέρασε με άνεση, προσφέροντας στιβαρό κράτημα και ακριβείς ελιγμούς στον οδηγό.

Επιτυχημένα πέρασε και τη δεύτερη φάση της δοκιμής με το σλάλομ ανάμεσα στους κώνους, καλύπτοντας την διαδρομή σε 25,5 sec. Ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να «νικήσει» προτάσεις όπως το Polestar 2 (22,8 sec) ή το Cupra Born (23,6 sec) ωστόσο είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη ότι το αυτοκίνητο που μπήκε στη δοκιμασία ήταν στη βασική έκδοση.

Δείτε το video με τις δοκιμασίες που πέρασε το Nissan Ariya…