Nissan: Τίτλοι τέλους για το ηλεκτρικό LEAF


Μετά από μία δεκαετία στην παραγωγή, το Nissan LEAF θα πάψει να κατασκευάζεται από την εταιρεία, αρχής γενομένης από το 2025.

  • 16/7/2022

Το Nissan LEAF ήταν το πρώτο compact ηλεκτρικό μοντέλο, όταν μπήκε στην παραγωγή το 2010, και μετά από μία και πλέον δεκαετία, θα πάψει να κυκλοφορεί.

Αυτό αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του Automotive News, που τονίζει πως το LEAF, που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στα εργοστάσια της εταιρείας σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, θα σταματήσει να κατασκευάζεται από τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, δίνοντας του «ζωή» για περίπου τρία χρόνια ακόμα.

Μάλιστα, δεν υπάρχει κάποιος διάδοχος στα σκαριά, αλλά ένα τελείως νέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει πλήρως το LEAF στην γκάμα της Nissan.

Ήδη στο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στο Σάντερλαντ της Αγγλίας ξεκινά από το 2025 η παραγωγή ενός νέου crossover, που θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV, αντικαθιστώντας το LEAF στη γραμμή παραγωγής.

Όλα αυτά συμβαδίζουν με την εταιρική στρατηγική της Nissan να εξηλεκτρίσει περαιτέρω την γκάμα της, καθώς στόχο έχει ως το 2030 να προσφέρει 15 ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ στις ΗΠΑ οι πωλήσεις των BEV αναμένεται να αγγίζουν το 40% επί των συνολικών της μάρκας εκεί την ίδια χρονική περίοδο.