Το Lucid Air σπάει κάθε ρεκόρ αυτονομίας!


Το νέο ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν Lucid Air με τον φουτουριστικό σχεδιασμό σπάει τα ρεκόρ αυτονομίας το ένα μετά το άλλο.

  • 21/9/2021

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών είναι ένα παραδοσιακό φαινόμενο που όχι μόνο αγγίζει τα νούμερα ιπποδυνάμεων και επιδόσεων, όπως συνέβαινε για δεκαετίες, αλλά έχει φθάσει τώρα να αφορά και την αυτονομία για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το Lucid Air είναι το ηλεκτρικό σεντάν που έχει καθιερωθεί και επίσημα πλέον ως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο. Πριν από λίγες μέρες, το Πρακτορείο Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ απέδωσε στο Lucid Air Dream Edition αυτονομία 836 χιλιομέτρων, κάνοντας ακόμα και το κορυφαίο σε αυτονομία μοντέλο της Tesla, το Model S Long Range Plus, να ωχριά μπροστά του, αφού υπολείπεται κατά 160 ολόκληρα χιλιόμετρα.

Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Lucid Motors, Peter Rawlinson, ήταν ο αρχιμηχανικός στην ομάδα που εξέλιξε το Tesla Model S.

Το Lucid Air Dream Edition είναι ένα πολυτελές, long-range sedan, το οποίο εξελίχθηκε από τον Peter Rawlinson, αρχιμηχανικό του Tesla Model S, με στόχο να είναι πιο αποδοτικό, πιο άνετο και πιο γρήγορο, στα πάντα. Σχεδιαστικά μιλάμε για ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμα, με αεροδυναμικό συντελεστή ρεκόρ Cd=0,21 και ένα ιδιαίτερο σχήμα, με σχετικά μικρό καπό και πορτ μπαγκάζ αλλά δυσανάλογα μεγάλη καμπίνα.

Ακόμα και η υπερπολυτελής ηλεκτρική νέα Mercedes EQS που αποτελεί σήμερα το νούμερο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη στο θέμα της αυτονομίας με τουλάχιστον 760 χιλιόμετρα δεν φθάνει στα επίπεδα του Air.

Οι τελευταίες δοκιμές για το homologation για το Lucid Air Dream Edition R, μια ειδική έκδοση του ηλεκτρικού σεντάν, η οποία έχει καταγράψει αυτονομία ρεκόρ, σύμφωνα με τη μέθοδο μέτρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι και πιο απαιτητική από αυτήν του κύκλου WLTP που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη. Έτσι, το Lucid Air έχει διανύσει 837 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Χρησιμοποιώντας δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, το Lucid Air Dream Edition αποδίδει συνολικά 1.080 ίππους. Μάλιστα, στα τέλη του 2021 σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας θα ακολουθήσει και μία ισχυρότερη έκδοση Air Performance, με τρεις ηλεκτροκινητήρες και συνολική ισχύ 1.300 ίππων.

Το Lucid Air, το οποίο είναι ήδη έτοιμο για να περάσει στην παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόκειται να έρθει στην Ευρώπη το 2022.