Οι πρώτες επίσημες εικόνες του Jeep Waagoneer S - Γεμάτο οθόνες το εσωτερικό (photos)


Η αμερικανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Waagoneer S, με την καμπίνα να θυμίζει cockpit αεροσκάφους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 31/1/2024

Η Jeep δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες του πολυαναμενόμενου Wagoneer S, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα κάποιες πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με το αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φωτογραφίες του εσωτερικού, αφού η Jeep έχει επιλέξει την προσθήκη τεσσάρων οθονών.

Η πρώτη βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ στην κεντρική κονσόλα έχουν τοποθετηθεί δύο οθόνες, μία για τον χειρισμό του συστήματος infotainment και μία για το σύστημα κλιματισμού, τη λειτουργία θέρμανσης και μασάζ των καθισμάτων. Η τελευταία έχει πάρει τη θέση της στη μεριά του συνοδηγού.

Εκτός αυτού, στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ένας περιστροφικός επιλογέας, όπως και το πλήκτρο εκκίνησης του οχήματος. Όλα δείχνουν ότι ο σχεδιασμός της καμπίνας έχει εστιάσει περισσότερο στα χειριστήρια αφής, κρίνοντας από τον αριθμό των οθονών, κι όχι τόσο στους φυσικούς διακόπτες.

Η Jeep δεν έχει κάνει γνωστά πολλά στοιχεία αναφορικά με το μοντέλο, όμως αναφέρει ότι η καμπίνα θα είναι εξοπλισμένη με ένα ηχοσύστημα McIntosh 19 ηχείων, ενώ μία ηλιοροφή διπλού πάνελ θα περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό ως προεπιλογή. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοντέλο θα διαθέτει το σύστημα Selec-Terrain, το οποίο θα προσφέρει στους οδηγούς τη δυνατότητα να επιλέγουν διαφορετικά drive modes, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Όσο για την «καρδιά» του νέου Jeep Wagoneer S, παρόλο που οι λεπτομέρειες της μονάδας ισχύος παραμένουν άγνωστες, έχει επιβεβαιωθεί ότι θα έχει ισχύ που θα αγγίζει τα 600 PS και θα μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε περίπου 3,5 sec, κάτι που θα τοποθετήσει το όνομά του στη λίστα με τα ταχύτερα SUV παγκοσμίως. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large και θα έχει τετρακίνηση, μέσω του συστήματος 4xe.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας εντός του έτους, αφού η επίσημη κι ολοκληρωτική του παρουσίαση αναμένεται να γίνει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Test Drive: Jeep Avenger Electric - Δοκιμάζουμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της εμβληματικής φίρμας

Νέο Jeep Compass: Τεχνολογικά προηγμένο και με 80 συστήματα ασφάλειας (photos)

Το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Jeep «κόβεται» από μια σημαντική αγορά