Το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Jeep «κόβεται» από μια σημαντική αγορά


«Η εταιρεία θέλει να διοχετεύσει τους πόρους της σε κατηγορίες SUV που συνεχίζουν να αναπτύσσονται», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/12/2023

Κάτι λιγότερο από μια δεκαετία διήρκησε η παρουσία του Jeep Renegade στις αγορές της Αμερικής και του Καναδά αφού σύμφωνα με πληροφορίες του έγκυρου autonews.com που προέρχονται μέσα από την εταιρεία, το συμπαγές SUV αναμένεται σύντομα να βγει εκτός καταλόγων.

Το Renegade αποτελεί την πιο προσιτή πρόταση της Jeep στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ενώ μόλις επισημοποιηθεί η είδηση της αφαίρεσής τους από την γκάμα, τη θέση του θα πάρει το Compass. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Jeep Renegade θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο σε άλλες αγορές όπως της Ν. Αμερικής, της Ασίας αλλά και της Ευρώπης όπου είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της εταιρείας.

To Renegade παρουσιάστηκε το 2014 στην έκθεση της Γενεύης, με την Jeep να κάνει ντεμπούτο στην κατηγορία των μικρών SUV. Ο σχεδιασμός του έγινε στην ΗΠΑ και η παραγωγή του συνεχίζεται μέχρι σήμερα στην Ιταλία πάνω στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το Fiat 500X.

Λανσαρίστηκε σε περισσότερες από 100 αγορές στον κόσμο ενώ στην Αμερική έφτασε το 2015. Η κορυφαία εμπορική του επίδοση ήρθε έναν χρόνο μετά όταν πούλησε 106.606 μονάδες. Έκτοτε οι πωλήσεις στις ΗΠΑ άρχισαν σταδιακά να πέφτουν για να φτάσουμε το 2022 στις 27.549 μονάδες ενώ φέτος όλα δείχνουν ότι ο αριθμός θα είναι χαμηλότερος αφού τα στοιχεία μέχρι τον Σεπτέμβριο δείχνουν πτώση 35% σε σχέση με πέρυσι.

«Το Jeep Renegade θα εγκαταλείψει τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά αφού η εταιρεία θέλει να διοχετεύσει τους πόρους της σε κατηγορίες SUV που συνεχίζουν να αναπτύσσονται», δήλωσε ανωνύμως ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο autonews.com.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο ένα άλλο μοντέλο της Jeep ολοκλήρωσε την πορεία του μετά τις φτωχές επιδόσεις των τελευταίων ετών. Αναφερόμαστε Cherokee που παρουσιάστηκε το 1974 και έφτασε σε μεγάλες στιγμές δόξας μέχρι να σταματήσει η παραγωγή του στο εργοστάσιο του ΙλινόιςΤη θέση του Renegade στις ΗΠΑ θα αναπληρώσουν τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει η Jeep, όπως τα Wagoneer και το Recon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι συμβολίζει το παιδί στο παρμπρίζ του Jeep Avenger (photos)

Jeep Compass 1.5 130PS DDCT e-HYBRID - Δοκιμάζουμε το εξηλεκτρισμένο αμερικανικό SUV

H Jeep «αποχαιρετά» τον V6 diesel κινητήρα 3,0 L με περιορισμένη έκδοση του Gladiator