Τέλος εποχής: Αυτός είναι ο νέος κινητήρας V8 της Bentley των 750 PS


Ο θρυλικός W12 αποχαιρετά την γκάμα της εταιρείας και περνά τα σκήπτρα στον νέο υβριδικό V8.

  • ΦΩΤΟ: Jonathan Fleetwood 2022
  • 9/5/2024

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Η Bentley έκανε γνωστό ότι θα αποσύρει τον εμβληματικό της κινητήρα W12 το ερχόμενο καλοκαίρι, με την κάμπριο έκδοση της Batur. Τη θέση του κάτω από το καπό των νέων μοντέλων της εταιρείας θα πάρει ένας νέος, εξηλεκτρισμένος V8 κινητήρας, τον οποίο η Bentley ονομάζει «Ultra Performance Hybrid».

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο κινητήριο σύνολο, που παρόλο που έχει λιγότερους κυλίνδρους κι είναι μικρότερος σε μέγεθος, υπόσχεται 91 PS περισσότερης ισχύος, σε σχέση με τον προκάτοχό του. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, θα αποδίδει 750 PS με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος με τη σειρά του θα προσφέρει 80 km αυτονομίας αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτρισμού.

Οι Βρετανοί δεν αναφέρουν τον ακριβή αριθμό της ροπής, όμως αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 Nm, κάτι που θα βοηθήσει στην επέκταση των rpm από τις 1.750 στις 5.000.

Η Bentley περιγράφει το νέο σύνολο ως το «πιο δυναμικό, με καλύτερη ανταπόκριση» που έχει δημιουργήσει στη μακρά ιστορία της. Θα είναι επίσης ο «πιο αποδοτικός,» χάρη στην υβριδική τεχνολογία, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου κατά 25%

Μετά από περισσότερο από 20 χρόνια κι 105.000 μονάδες του που κατασκευάστηκαν, ο W12 θα παραδώσει τα σκήπτρα στον νέο υβριδικό V8, ο οποίος όμως δεν είναι ο πρώτος εξηλεκτρισμένος κινητήρας της βρετανικής φίρμας. Θυμίζουμε ότι εδώ κι αρκετά χρόνια υπάρχει ο υβριδικός V6 των 2,9 L, που παράγει 544 PS και 750 Nm ροπής συνολικά.

Η νέα εποχή της εταιρείας θα σηματοδοτηθεί από το λανσάρισμα μιας νέας οικογένειας «καθημερινών supercars,» πριν εκείνη περάσει στον ηλεκτρισμό, με το πρώτο της EV να παρουσιάζεται το 2026 και την γκάμα της να γίνεται αμιγώς ηλεκτρική από το 2033.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διπλή διάκριση για την Bentley Continental GT λίγο πριν... αποχαιρετήσει τα οκτάνια

Πόσο κοστίζει η ενοικίαση της πολυτελέστατης Bentley Flying Spur V8 στην Ελλάδα

Bentley: Η νέα Continental GT Speed είναι μία και μοναδική (photos)