Όλα έτοιμα για την έλευση του νέου Peugeot e-208 - Πώς θα δείτε live την παρουσίαση


Εκτός από τις σχεδιαστικές αλλαγές, η facelift έκδοση θα εφοδιάζεται με ισχυρότερο κινητήρα απόδοσης 156 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 5/7/2023

Το ανανεωμένο ηλεκτρικό Peugeot 208 θα παρουσιαστεί το πρωί της Πέμπτης (6/7, 09:00) μέσω video που θα αναρτηθεί στον επίσημο λογαριασμό της γαλλικής φίρμας στο YouTube.

«Περισσότερη γοητεία, περισσότερη συγκίνηση και περισσότερη αριστεία», είναι τα στοιχεία που σύμφωνα με τους Γάλλους θα πρέπει να περιμένουμε από τη facelift έκδοση του E-208, για το οποίο η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα είναι «ακόμα πιο ακαταμάχητο».

Πριν από λίγες ημέρες διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του στο διαδίκτυο, με το εμπρός μέρος να χαρακτηρίζεται από τη μεταφορά των γνωστών τριών «νυχιών» των φωτιστικών σωμάτων από τους προβολείς στον προφυλακτήρα, κάτι που είδαμε στο ανανεωμένο E-2008.

Επιπλέον, η μάσκα είναι ανασχεδιασμένη, ενώ στο κέντρο της φιλοξενείται το νέο σήμα της Peugeot. Καινούρια είναι και τα πίσω φώτα, τα οποία εξακολουθούν να ενώνονται μεταξύ τους με την οριζόντια «μπάρα».

Συνολικά δεν περιμένουμε μεγάλες σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις από την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου στα τέλη του 2019. Στο πλάι, η πιο πιθανή αλλαγή αναμένεται να αφορά τις νέες ζάντες με τις οποίες θα εξοπλίζεται.

Ασφαλώς, τα πιο σημαντικά νέα θα έρθουν στο κινητήριο σύνολο, καθώς πλέον θα εφοδιαστεί με το νέο ηλεκτροκινητήρα 156 PS (άνοδος της ισχύος κατά 20 PS) και ροπής 260 Nm, αλλά και την καινούρια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 51 kWh (48,1 kWh ωφέλιμη), που θα ανεβάσει την αυτονομία του στα όρια των 400 km.

Όσο για το εσωτερικό, το πιθανότερο είναι να μοιράζεται αρκετά στοιχεία από το προσφάτως ανανεωμένο E-2008, με νέες αναβαθμισμένες υφασμάτινες ταπετσαρίες και ίσως μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μαζική παραγωγή του θα αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον Νοέμβριο.