Πάνω σε... ράγες η Mercedes EQE - Δείτε πως τα πήγε στο τεστ αποφυγής (video)


Στην πίστα μπήκε η έκδοση 350 Plus με τον ηλεκτροκινητήρα των 292 PS, ενώ στις ζάντες προτιμήθηκαν οι 20άρες από τον προαιρετικό εξοπλισμό.

  • 21/2/2023

Για ακόμα μία φορά το ισπανικό μέσο km77 διοργάνωσε τεστ αποφυγής ώστε να διαπιστώσει πόσο αποτελεσματικά ελίσσεται η ηλεκτρική μπερλίνα Mercedes EQE. Στην πίστα μπήκε η έκδοση 350 Plus που εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα δύναμης 292 PS που περνάει την κίνηση στον πίσω άξονα

Το σύστημα μπαταριών έχει ενεργειακή χωρητικότητα 90,6 kWh και σύμφωνα με τον κατασκευαστή προσφέρει αυτονομία 633 km. Οι Ισπανοί αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα αναρτήσεων και ζάντες 20άρες από τον προαιρετικό εξοπλισμό, σε αντίθεση με τις στάνταρ 19άρες. 

Τα ελαστικά είναι Pirelli PZero με διαστάσεις 255/40 R20 και σύμφωνα με τον κατάλογο της Pirelli το σετ ανήκει στη σπορ γκάμα, χωρίς όμως να φτάνει σε απόδοση τα ελαστικά της που είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Λίγο πριν ξεκινήσει το test οι δοκιμαστές εικάζουν ότι οι επιδόσεις της EQE θα είναι παρόμοιες με αυτές τις EQS, αφού τα δύο μοντέλα μοιάζουν αρκετά ενώ έχουν αναπτυχθεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα

Στο σλάλομ η EQE ανταποκρίθηκε αρκετά καλά με τα συστήματα να επεμβαίνουν διακριτικά και να βοηθούν στον χειρισμό του βάρους 2.300 kg αυτοκινήτου. Εξίσου εντυπωσιακό ήταν το πέρασμά της και στον «τάρανδο» όπου στην ταχύτητα των 72 km/h πέρασε «καθάρα», ενώ επιτυχημένη ήταν και η είσοδος με 74 km/h.

Δείτε τις δοκιμές της Mercedes EQE στο παρακάτω video…