Πόσα λίτρα νερού χρειάστηκαν για να σβήσει ένα Tesla Model Y που τυλίχθηκε στις φλόγες (video)


Η ποσότητα ήταν 36 φορές μεγαλύτερη (!) από εκείνη που απαιτείται συνήθως για ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ, WSFA 12 News - YouTube
  • 29/12/2023

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα λευκό Tesla Model Υ την ημέρα των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ, δυσκολεύοντας αρκετά τις δυνάμεις της πυροσβεστικής με την κατάσβεσή του.

Σύμφωνα με το πυροσβεστικό τμήμα της περιοχής Pine Level στη Β. Καρολίνα, χρειάστηκαν 36.000 γαλόνια νερού, δηλαδή 136.275 λίτρα, για ελεγχθεί η φωτιά. Αυτή η ποσότητα νερού, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος, Austin Worcester, είναι τουλάχιστον 36 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που απαιτείται συνήθως για να σβήσει ένα «παραδοσιακό» αυτοκίνητο.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν στις 23:14 τη Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου κι έσπευσαν στο σημείο, όμως ήταν ήδη αργά, αφού το Model Y είχε ήδη τυλιχθεί στις φλόγες.

Ο οδηγός κατάφερε να βγει χωρίς να τραυματιστεί από το φλεγόμενο όχημα, όμως εκείνο δεν «επιβίωσε,» αφού η μπαταρία καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περισσότερο από μία ώρα για την κατάσβεση κι ο αυτοκινητόδρομος παρέμεινε κλειστός για αρκετές ώρες.

Η αναφορά της πυροσβεστικής σημειώνει: «Οι φωτιές σε ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι συνηθισμένες κι οι πυροσβέστες έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες και κινδύνους, αφού η φωτιά μπορεί να αναζωπυρώνεται για μέρες, μετά την πρώτη κατάσβεση.» Εκτός αυτού, ιδιαίτερα υψηλές είναι κι οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται και μπορεί να φτάσουν έως και τους 2.500 βαθμούς Κελσίου!

«Ο καπνός από ένα φλεγόμενο EV παράγει φθορίδια και χλωρίδια του υδρογόνου, τα οποία είναι ιδιαίτερα τοξικά, κι απαιτείται από τους πυροσβέστες να φορούν ειδικά προστατευτικά για να αναπνέουν,» ολοκλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Μύθοι και αλήθειες – Τι πρέπει να κάνετε

Βαρύς ο «λογαριασμός» από την καταστροφική φωτιά στο Fremantle Highway

Πονοκέφαλος η μεταφορά των EVs για τις ναυτιλιακές - Πόσες φωτιές ξέσπασαν τους τελευταίους μήνες