Πού είναι η πόρτα του χώρου αποσκευών, οέο; (video)


Η Fisker κάνει ακόμη ένα βήμα προς την παγκόσμια αγορά, αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο ηλεκτρικό crossover Pear.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FISKER
  • 5/9/2023

Μετά την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου στο Product Vision Day της εταιρείας που έλαβε χώρα στις 3 Αυγούστου, η αμερικανική start-up είναι έτοιμη να ταξιδέψει στο Μόναχο για την έκθεση IAA Mobility, όπου θα παρουσιάσει μια έκδοση του Pear που θα είναι πολύ κοντά σε αυτή που θα περάσει στην παραγωγή.

Το αμάξωμα του Pear, σύμφωνα με την ίδια τη Fisker, έχει κατασκευαστεί από ατσάλι νέας τεχνολογίας, ενώ τα τμήματα σχεδιασμού και μηχανικής κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των μερών του οχήματος κατά 35%, βελτιστοποιώντας κι επιταχύνοντας την παραγωγή, αλλά και μειώνοντας το κόστος.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι ο χώρος αποσκευών 'Houdini', το οποίο επιτρέπει το άνοιγμα και το κλείσιμο ακόμη και στις πιο στενές θέσεις πάρκινγκ, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε αυτό σε κάθε περίπτωση. Η λειτουργία είναι απλή: η πόρτα του πορτπαγκάζ χαμηλώνει συρταρωτά και «κρύβεται» πίσω από τον προφυλακτήρα.

Εκτός αυτού, η Fisker έχει τοποθετήσει έναν δεύτερο χώρο αποθήκευσης, αυτή τη φορά στο μπροστινό μέρος, τον οποίο ονομάζει 'froot' ενώνοντας τις λέξεις 'front' και 'boot', δηλαδή «μπροστινό πορτπαγκάζ.» Έχει επενδύσει το εσωτερικό του με ένα ειδικό υλικό, το οποίο δεν αφήνει τις οσμές να περνούν στην καμπίνα του Pear.

Η καμπίνα καθεαυτή έχει κατασκευαστεί από ανθεκτικά υλικά, ενώ έχει εξοπλιστεί με διαφορετικούς χώρους αποθήκευσης, καθιστώντας το Pear κατάλληλο για οικογένειες με παιδιά ή ανθρώπους που ταξιδεύουν. Υπάρχει κι η λειτουργία Lounge Mode, στην οποία όλα τα καθίσματα διπλώνουν, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να παρακολουθήσουν μια ταινία ή να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Δύο είναι οι επιλογές της διάταξης της καμπίνας που προσφέρονται στους αγοραστές, αφού ένα ενιαίο παγκάκι στο μπροστινό μέρος μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες, έναντι ενός, αυξάνοντας τον αριθμό των καθισμάτων από 5 σε 6.

Όσο γι αυτό που «κρύβεται» κάτω από το κάλυμμα, η γκάμα περιλαμβάνει δύο μπαταρίες, με τη Fisker να εστιάζει σε διαφορετικούς στόχους. Η πρώτη έκδοση θα είναι η ελαφρύτερη και πιο βιώσιμη και θα έχει αυτονομία 290 km, ενώ η δεύτερη θα απευθύνεται σε εκείνους που κάνουν μεγαλύτερα ταξίδια, αφού θα προσφέρει έως και 515 km αυτονομίας.

Η κίνηση θα βρίσκεται στους πίσω, ή σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις ανάγκες και την προτίμηση του οδηγού, ενώ η Fisker αναφέρει ότι τα 0-100 km/h θα είναι εφικτά σε 6,8 sec. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι μια έκδοση υψηλών επιδόσεων ονόματι Fisker Pear Extreme θα καταφτάσει, χωρίς όμως να έχουν αποκαλυφθεί τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η παραγωγή κι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2025, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλύπτονται όσο πλησιάζει η ημερομηνία άφιξης του μοντέλου.