Skoda: Επιβεβαιώθηκε η ονομασία του νέου μικρού ηλεκτρικού SUV


Η εφημερίδα του συνδικάτου εργαζομένων στο εργοστασίο της Mlada Boleslav, επιβεβαίωσε την ονομασία της νέας πρότασης που θα λανσάρει η Skoda μέχρι το 2025.

  • 3/6/2022

Με ένα όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο επιβεβαιώθηκε το όνομα που θα χρησιμοποιήσει η Skoda για το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιάσει μέχρι το 2025, αφού αποκαλύφθηκε μέσα από την εφημερίδα Škodovácký Odborár του συνδικάτου εργαζομένων στο εργοστάσιο της Mlada Boleslav.

Πριν από περίπου έναν μήνα ο όμιλος VAG είχε αποκαλύψει πως δουλεύει πυρετωδώς πάνω σε μια κοινή τριάδα ηλεκτρικών μοντέλων που θα λανσαριστούν από την VW, την Cupra και την Skoda, με την κάθε πρόταση να χαρακτηρίζεται από διαφορετικά στοιχεία. 

Μια από τις πληροφορίες που κίνησε το ενδιαφέρον ήταν η τιμή τους αφού σύμφωνα με τους Γερμανούς δεν θα ξεπερνάει τις 20.000€ και συνεπώς θα στοχεύσουν το αγοραστικό κοινό που διαθέτει ένα περιορισμένο budget για την αγορά του νέου του αυτοκινήτου και το οποίο τα τελευταία χρόνια διευρύνεται με τις όλο και υψηλότερες τιμές.

Όσον αφορά την Skoda το όνομα του νέου SUV θα είναι Elroq, σύμφωνα και με το δημοσίευμα της εφημερίδας των εργαζομένων. Εκεί αναφέρεται ότι τις επόμενες μέρες το Elroq θα δοκιμαστεί σε διαφορετικά σημεία της γραμμής συναρμολόγησης και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους τομείς.

Το πρώτο που μπορεί να καταλάβει ο καθένας μέσα από αυτή την αναφορά είναι ότι το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί αρκετά και δεν βρίσκεται στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης. Το δεύτερο είναι ότι η Skoda στηρίζει πολλά στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει και επ’ ουδενί δεν θα ήθελε να δει να διαρρέει κάποια φωτογραφία στα media.  

Το Elroq, μαζί με τα άλλα δύο μοντέλα του ομίλου, θα "χτιστούν"πάνω στην  πλατφόρμα «MEB Entry». Παράλληλα θα φέρουν μπαταρίες νέας τεχνολογίας που θα προσφέρουν αυτονομία της τάξεως των 300 km αλλά και ηλεκτροκινητήρες με διαφορετικές επιδόσεις, ανάλογα με την έκδοση.