Τata Curvv Concept: Το νέο πλήρως ηλεκτρικό coupe-SUV από την Ινδία! (Video)


Η ινδική Tata μας είναι γνωστή εδώ και καιρό στην Ευρώπη από τις πρώτες απόπειρες για ένα φθηνό αυτοκίνητο πόλης με το Nano. Τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας το Curvv Concept.  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/4/2022

Η Ινδία μπορεί να μην είναι στην πρώτη γραμμή της ηλεκτροκίνησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξελίσσονται νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Η Tata θέλει να γίνει ο ηγέτης στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, τουλάχιστον στην τοπική αγορά και για αυτό μόλις αποκάλυψε το πρωτότυπο Curvv, το οποίο αποτελεί μία πρώτη ιδέα για ένα πλήρως ηλεκτρικό κουπέ SUV που θα κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το Curvv παρουσιάζει την νέα σχεδιαστική γλώσσα της Tata που ονομάζεται «Digital», η οποία χαρακτηρίζεται από τις καθαρές επιφάνειες και δυναμικές γραμμές. Το πρωτότυπο έχει τις τυπικές αναλογίες ενός κουπέ SUV, με λεπτά φωτιστικά σώματα LED στα δύο άκρα, γυαλιστερή επένδυση στους θόλους των τροχών και τριγωνικά φώτα ημέρας που αντικαθιστούν τις εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα.

Ο Martin Uhlarik, επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, τονίζει ότι δεν θυσίασαν την ευρυχωρία του εσωτερικού για τη σπορ σχεδίαση και το Curvv προσφέρει «κορυφαίες στην κατηγορία» διαστάσεις και χαρακτηριστικά.

Δύο μεσαίου μεγέθους οθόνες είναι τοποθετημένες ψηλά στο ταμπλό, μία για το σύστημα infotainment και μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το τιμόνι δύο ακτίνων έχει φωτιζόμενο σήμα και ενσωματωμένα χειριστήρια, ενώ τα κουμπιά στην κεντρική κονσόλα είναι αφής. Υπάρχει επίσης πανοραμική ηλιοροφή, ατμοσφαιρικός φωτισμός και μοντέρνα καθίσματα με φουτουριστική εμφάνιση και επένδυση από ύφασμα.

Το ινδικό ηλεκτρικό SUV θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Tata Generation 2. Ενώ η ηλεκτρική έκδοση θα είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει με αναμενόμενη αυτονομία έως και 500 km, η Tata επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν και εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης στο μέλλον.

Η έκδοση παραγωγής του Curvv θα τοποθετηθεί πάνω από το μικρό SUV Nexon που είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ινδία. Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει οκτώ νέα EV μέχρι το 2025 και στόχος είναι η ηλεκτρική γκάμα της Tata να αντιπροσωπεύει το 25% των συνολικών πωλήσεών της στην Ινδία έως το 2026.