Tesla Autopilot: Δείτε πώς έσωσε τη ζωή αυτής της γυναίκας (video)


Μπορεί να είναι συχνά τα βίντεο που κυκλοφορούν και δείχνουν το Autopilot της Tesla να αστοχεί, αλλά εδώ έκανε το ακριβώς αντίθετο.

  • ΦΩΤΟ: Wham Baam Teslacam (YouTube)
  • 3/10/2022

Μία γυναίκα στις ΗΠΑ θεωρεί πως το σύστημα αυτόνομης οδήγησης του Tesla Model 3 της τής έσωσε τη ζωή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε και όσα φαίνονται στο βίντεο παρακάτω, η γυναίκα κινείτο με 112 km/h, όταν ξαφνικά χτυπήθηκε από πίσω από έναν οδηγό με Dodge Charger που βγήκε εκτός της λωρίδας του και χτύπησε το Tesla με δύναμη.

Τότε, η οδηγός έχασε τελείως την ψυχραιμία της, αφήνοντας το τιμόνι, με το Autopilot να αναλαμβάνει τον έλεγχο του οχήματος, σταθεροποιώντας το προτού ακινητοποιηθεί με ασφάλεια.

Ο οδηγός του Charger σταμάτησε πιο μπροστά, αλλά δεν πήγε να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται η οδηγός του Tesla. Μάλιστα, στην αστυνομία δήλωσε πως το Model 3 ήταν που χτύπησε τον ίδιο.

Η οδηγός του Tesla δεν μπόρεσε να δείξει στους αστυνομικούς το υλικό από την TeslaCam, αλλά θα το πράξει στο δικαστήριο.

Στο κάτωθι βίντεο, όμως, υπάρχουν κι άλλα 20 στιγμιότυπα με αστοχίες και ατυχήματα ενώ ήταν σε λειτουργία το Autopilot, αλλά και υλικό από δοκιμές της beta έκδοσης του Tesla Full Self-Driving, του Tesla Enhanced Autopilot, αλλά και της λειτουργίας απότομης πέδησης.

Περισσότερα στο παρακάτω βίντεο: