Tesla Autopilot: Έρευνα της Αμερικανικής κυβέρνησης μετά από μία σειρά ατυχημάτων


Η Εθνική Αρχή Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ άνοιξε νέα έρευνα για το Autopilot της Tesla, μετά από μία σειρά ατυχημάτων με τα οχήματα της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 17/8/2021

Η έρευνα αφορά όλα τα μοντέλα της Tesla από το 2014 ως και το 2021, και έρχεται μετά από 11 ατυχήματα που αναφέρεται πως το Autopilot τα προκάλεσε.

Συγκεκριμένα, και τα 11 ατυχήματα έλαβαν χώρα με εν κινήσει Tesla που συγκρούστηκαν με σταθμευμένα οχήματα έκτακτης ανάγκης, ενώ πιστεύεται πως αυτός ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος.

Η Εθνική Αρχή Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Από τον Οκτώβριο του 2018, το Γραφείο Έρευνας Ελαττωμάτων έχει αναφέρει 11 ατυχήματα στα οποία μοντέλα της Tesla έχουν βρεθεί σε σημεία εκτάκτου ανάγκης κι έχουν συγκρουστεί με ένα ή και παραπάνω οχήματα της πολιτικής προστασίας.»

Το ζήτημα της αυτόνομης οδήγησης, στο οποίο πρωτοστατεί η εταιρεία του Elon Musk εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο της συζήτησης, ιδίως για λόγους ασφαλείας.

Δεν είναι κι η πρώτη φορά που το Autopilot τίθεται υπό έρευνα από τις Αμερικανικές αρχές, ενώ αρκετοί οδηγοί εμφανίζονται στα social media να αφήνουν στον αυτόματο τα οχήματά τους, καθήμενοι είτε στη θέση του συνοδηγού, είτε στα πίσω καθίσματα, αυξάνοντας όλο και περισσότερο τις ανησυχίες των ιθυνόντων για την ασφάλεια του συγκεκριμένου λογισμικού.