Tesla Model Y: Διαθέσιμη στην Ελλάδα η νέα, πισωκίνητη Long Range έκδοση (τιμές)


Η συγκεκριμένη έκδοση τοποθετείται ανάμεσα στις πιο προσιτές εκδόσεις Model Y και εκείνης με τετρακίνηση, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία σε ακόμη πιο προσιτή τιμή.

  • 11/4/2024

Ακόμα μία επιλογή έκδοσης προστέθηκε στον ελληνικό διαμορφωτή του Tesla Model Y. Η ονομασία της είναι Model Y Long Range με την κίνηση περνάει στην άσφαλτο μέσω του πίσω άξονα και η αυτονομία φτάνει -κατά WLTP- έως 600 km.

Η συγκεκριμένη έκδοση τοποθετείται ανάμεσα στις πιο προσιτές εκδόσεις Model Y και εκείνης με τετρακίνηση, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία σε ακόμη πιο προσιτή τιμή. Ο μονός κινητήρας, σε συνδυασμό με την αποδοτική μπαταρία, την τυπική αντλία θερμότητας και τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης, μεγιστοποιεί την απόδοση (14,9 kWh/100 km), θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για το κόστος ανά km στην αγορά των ηλεκτρικών SUV.

Κατασκευασμένο στο Gigafactory Βερολίνου-Βραδεμβούργου, το Model Y Long Range με πίσω κίνηση περιλαμβάνει όλα όσα ανέδειξαν το Model Y ως το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο το 2023. Περιλαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο premium υλικών, άνεση, ασφάλεια και δυνατότητες συνδεσιμότητας ως standard.

Οι οδηγοί μπορούν να προθερμάνουν ή να ψύξουν από απόσταση το Model Y μέσω της εφαρμογής για κινητά, Tesla app, να απολαύσουν την άνεση της premium καμπίνας καθώς και το ηχοσύστημα με ποιότητα επιπέδου στούντιο, σε συνδυασμό με εφαρμογές μετάδοσης ροής.

Μόλις ρυθμιστεί η θερμοκρασία της καμπίνας και ξεκινήσει η αναπαραγωγή της λίστας αγαπημένων, το ενσωματωμένο Trip Planner θα δείξει αυτόματα πού να σταματήσετε για φόρτιση και για πόση ώρα, ώστε να φτάσετε γρήγορα στον προορισμό σας, με απόλυτη σιγουριά.

Όπως όλα τα οχήματα Tesla, έχει πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla, το μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο δίκτυο υπερταχείας φόρτισης στον κόσμο. Σε συνδυασμό με τις βολικές λύσεις οικιακής φόρτισης, όπως το Tesla Wall Connector, και την ταχεία επέκταση δημόσιων και ιδιωτικών δικτύων φόρτισης, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν πλέον πρόσβαση σε μια πανταχού παρούσα υποδομή φόρτισης, η οποία επιτρέπει βολικές καθημερινές εμπειρίες φόρτισης, και εν κινήσει.

Οι τιμές της νέας έκδοσης του Tesla Model Y ξεκινά από τις 48.990 ευρώ. Το test drive εντός της αγοράς έχει ξεκινήσει και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι παραδόσεις.