Tesla: Μύθος ή αλήθεια η νέα περιστρεφόμενη digital οθόνη; (Video)


Η Tesla είναι γνωστή για τις καινοτόμες τεχνολογίες και τώρα με τις φήμες περί λανσαρίσματος περιστρεφόμενης ψηφιακής οθόνης στα αυτοκίνητά της καταφέρνει και πάλι να διχάσει τον κόσμο για το εάν ισχύει τελικά κάτι τέτοιο. 

  • 5/5/2022

Ένας ιδιοκτήτης της Tesla έδειξε τη δυνατότητα περιστροφής της οθόνης του οχήματος στο Twitter και έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ο χρήστης Larry Li στο Twitter είναι ιδιοκτήτης ενός Tesla, έχει δημιουργήσει μια μικρή επιχείρηση στο San Francisco, εγκαθιστώντας ειδικές προσαρμογές σε Tesla, όπως ηλεκτρικά πορτπαγκάζ και τις αυτόματες χειρολαβές των θυρών στα Model 3 και Y.

Λόγω της επιχείρησης του, ορισμένοι αμφιβάλλουν για τη αυθεντικότητα του βίντεο που παρουσιάζεται παρακάτω, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το χαρακτηριστικό προέρχεται από το εργοστάσιο της Tesla. Στο βίντεο τον βλέπουμε να χρησιμοποιεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για να υπαγορεύει σε ποια κατεύθυνση κινείται η οθόνη.

Νωρίτερα φέτος επιβεβαιώθηκε ότι ορισμένα μοντέλα της Tesla αποστέλλονταν σε πελάτες με αυτή την τεχνολογία. Εκείνη την εποχή, όμως τα μοτεράκια για την κίνηση της οθόνης δεν υπήρχαν, επομένως το χαρακτηριστικό ήταν ουσιαστικά άχρηστο.

Οι περιστρεφόμενες οθόνες είναι μια δημοφιλής επιλογή aftermarket, αλλά το να βλέπει κανείς αυτήν την οθόνη να ελέγχεται απευθείας μέσω του συστήματος infotainment είναι μοναδική. Ο Li λέει ότι αυτό το αυτοκίνητο παραδόθηκε στις 29 Απριλίου 2022 και το χαρακτηριστικό παρέχει σίγουρα καλύτερη θέα στον οδηγό και προσφέρει την ίδια εμπειρία όταν στρέφεται προς τον επιβάτη. Όμως δεν προσφέρει την έκδοση λογισμικού που σχετίζεται με το αυτοκίνητο.

Ανεξάρτητα από αυτό, είναι κάτι από το οποίο οι χρήστες θα μπορούσαν πραγματικά να επωφεληθούν. Υπάρχει πιθανότητα με αυτό το χαρακτηριστικό, η Tesla να μπορεί να επαναφέρει επιλογές όπως αναπαραγωγή βίντεο ακόμη και παιχνίδια ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση και η οθόνη είναι στραμμένη, βέβαια, προς τον συνεπιβάτη.

Αυτό που είναι ίσως πιο εκπληκτικό είναι ότι η Tesla τήρησε σιγή ιχθύος σχετικά με την ανάρτηση αυτή. Ούτε ο Elon Musk δεν το έχει αναφέρει, οπότε δεν είναι γνωστό για το ποια μοντέλα θα έχουν την περιστρεφόμενη οθόνη.