Τι το ιδιαίτερο έχει το ArcFox Alpha-T;


Πρόκειται για ακόμη ένα ηλεκτρικό που κατασκευάζεται για την κινεζική αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/5/2020

Με ελκυστική εμφάνιση και μπροστινό μέρος που θυμίζει κάτι από Porsche η ArcFox είναι μια ακόμη εταιρία που τραβά το ενδιαφέρον με την προοπτική της. Προς το παρόν η ευρωπαϊκή αγορά ήταν ιδιαίτερα απαιτητική στο θέμα των προδιαγραφών ασφαλείας, αλλά αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο οι Κινέζοι βελτιώνουν συνεχώς τις επιδόσεις τους.

Επίσης, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν να αντιμετωπίσουν και το θέμα των ρύπων. Οπότε μην εκπλαγείτε αν κάποια στιγμή ακούσετε για εταιρίες όπως η ArcFox να βγάζουν διαβατήριο στα EV τους και για τα μέρη μας. Μάλιστα δεν μιλάμε για κάποια τυχαία εταιρία αφού πίσω από την κοινοπραξία υπάρχει η BAIC (με ισχυρή σχέση με την Mercedes) και η γνωστή Magna.

Τώρα, σχετικά με το Alpha-T, όπως ονομάζεται το μοντέλο που βλέπετε, το μήκος του φτάνει τα 4,8 m. Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα όμορφο SUV με κουπέ στιλ, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν εντυπωσιακές οθόνες. Το σύστημα πρόωσης έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική ισχύ στους 218 PS και ροπή στα 360 Nm.

Μια συστοιχία μπαταριών 93,6 kWh προσφέρει αυτονομία 653 km στον παλιό κύκλο NEDC. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για την Ευρώπη αλλά στην Κίνα η διάθεση του Alpha-T ξεκινά το φθινόπωρο με τιμή περίπου στις 35.000-40.000 ευρώ. Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον...