Το αγαπημένο αυτοκίνητο του Jason Momoa δεν έχει καμία σχέση με αυτά που οδηγεί στο Fast & Furious (video)


Η αγάπη του Jason Momoa για τα αυτοκίνητα ξεπερνά τα όρια της μεγάλης οθόνης. Δείτε ποιο είναι το τελευταίο μοντέλο που μπήκε στο γκαράζ του αλλά και την απαιτητική μετατροπή που του έκανε.

  • 11/2/2024

Ο Jason Momoa είναι ένας διάσημος ηθοποιός του Hollywood που τον έχουμε απολαύσει από τις εμφανίσεις του στο Game of Thrones, στο Aquaman, το Dune και φυσικά το Fast & Furious.

Η αγάπη του για τα αυτοκίνητα ξεπερνά τα όριο της μεγάλης οθόνης και ο Momoa προσπαθεί εδώ και χρόνια να βάζει στο γκαράζ του διάφορα κλασικά μοντέλα.

Την ίδια στιγμή, εκτός από λάτρης των αυτοκινήτων, ο Momoa δηλώνει και περιβαλλοντιστής. Κάπως έτσι αποφάσισε το τελευταίο τοιυ απόκτημα του, μια Rolls-Royce Phantom II του 1929, να τη υποβάλλει σε μια ακριβή και δύσκολη μετατροπή προκειμένου να κινείται με μηδενικές εκπομπές CO2.

Ναι, σωστά καταλάβατε. Ο ηθοποιός από τη Χαβάη πήρε το κλασικό μοντέλο και το έδωσε στους μηχανικούς της εταιρείας Electrogenic για να αφαιρέσουν τον θηριώδη, εξακύλινρο των 7.7 L από το εσωτερικό και να τον αντικαταστήσουν με έναν ηλεκτροκινητήρα! Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή τη μετατροπή το αυτοκίνητο σχεδόν τετραπλασίασε τη δύναμή του και από τους 50 «ταπεινούς» ίππους που απέδιδε το θερμικό μοτέρ, τώρα ξεπέρασε τους 200.

Η διαδικασία δεν ήταν καθόλου εύκολη και ο επικεφαλής της Electrogenic, Steve Drummond, αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο project αποδείχθηκε ένα από τα πιο απαιτητικά που ανέλαβε ποτέ η εταιρεία του. Οι μηχανικοί δούλεψαν σκληρά για 18 μήνες προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ δίπλα τους είχαν και τον Momoa ο οποίος συνέβαλε και αυτός για να γίνει η επιθυμία του πραγματικότητα.

Το σύστημα μπαταριών που τοποθετήθηκε στο κλασικό μοντέλο έχει χωρητικότητα 92 kWh (προσφέρει αυτονομία 240 km) και κατάφερε να χωρέσει στο σημείο που βρισκόταν ο κινητήρας, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει κάτι στη δομή του αυτοκινήτου.

Από εκεί και πέρα αναβαθμίστηκε το σύστημα φρένων, διατηρήθηκαν τα χειριστήρια και τα όργανα στο εσωτερικό ενώ η καμπίνα εξοπλίστηκε με νέας τεχνολογίας ηχοσύστημα. Σημειώστε ότι η μετατροπή του αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε ο κάτοχος του να μπορεί εύκολα και απλά να επαναφέρει το θερμικό μοτέρ αν το επιθυμήσει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ολόκληρη η διαδικασία μετατροπής της Rolls-Royce αποτυπώθηκε μέσα από τον φακό του show που παρουσιάζει ο Momoa «On The Roam» το οποίο ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να συναντήσει πρωτοπώρους και δημιουργικούς ανθρώπους, από αθλητές μέχρι συντηρητές αυτοκινήτων.

Δείτε το trailer της εκπομπής...