Το Audi R8 επιστρέφει και «ασπάζεται» τον ηλεκτρισμό – Πιθανό και το σενάριο ηλεκτρικού TT


Η Audi ετοιμάζεται να αξιοποιήσει στο έπακρο την πλατφόρμα SSP, με την επιστροφή των R8 και TT ως EV να πέφτει στο τραπέζι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI
  • 30/9/2023

Η Audi φλερτάρει με την ιδέα ενός αμιγώς ηλεκτρικού supercar εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2018, παρουσίασε το PB18 E-Tron (κεντρική φωτό), το οποίο όμως δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή. Το όραμα όμως ήταν εκεί, κι ίσως γίνει πραγματικότητα μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με το βρετανικό Autocar, ο διευθυντής του τεχνικού τμήματος της Audi, Oliver Hoffmann, αποκάλυψε ότι παρόλο που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη αποχαιρετήσει επίσημα το R8 από την γκάμα της, δεν αποκλείεται το αγαπημένο μοντέλο να επιστρέψει ως ηλεκτρικό. Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός είπε ότι η επερχόμενη πλατφόρμα SSP του Ομίλου Volkswagen μπορεί να προσαρμοστεί και να φιλοξενήσει «εμβληματικά αυτοκίνητα, σπορ οχήματα και ούτω καθ' εξής.»

Εκτός αυτού, ανέφερε ότι η Audi θα χρησιμοποιήσει αυτούσια κάποια συστήματα που σχεδιάστηκαν για την SSP, προκειμένου να δημιουργήσει ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων. Το χρονικό πλαίσιο δεν έχει επιβεβαιωθεί, αφού ο Hoffmann δεν πέρασε σε λεπτομέρειες για το πότε πρόκειται να δούμε το R8 ή/και το TT να επανέρχονται στην γκάμα της εταιρείας με ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα.

Παρ' όλ' αυτά, είναι ήδη γνωστό ότι το τελευταίο μοντέλο της Audi που θα φέρει θερμικό κινητήρα θα καταφτάσει στις εκθέσεις το 2025, ενώ κάθε νέο προϊόν από το 2026 κι έπειτα θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό.

Ταυτόχρονα, η γερμανική εταιρεία έχει εστιάσει σε μεγαλύτερα ηλεκτρικά πρότζεκτ, όπως για παράδειγμα το Q6 E-Tron που θα αποκαλυφθεί πριν το τέλος του 2023 και θα γίνει μέρος του καταλόγου για το 2024.