To Citroen Ami και στο Ηνωμένο Βασίλειο


Εκπρόσωπος της Citroën ανακοίνωσε ότι η γαλλική εταιρεία θα ξεκινήσει τη διάθεση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Ami και πέραν της Μάγχης, εντός της επόμενης χρονιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/9/2021

«I’d say»! Το διθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό, Citroën Ami θα πωλείται και στο Ηνωμένο Βασίλειο από την επόμενη χρονιά. Το «Νησί» θα είναι η πέμπτη κατά σειρά χώρα (ως τώρα) στην οποία θα διατίθεται το νέο μικρών διαστάσεων μοντέλο της εταιρείας, μετά τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία και τη Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη Citroën, ως τώρα περισσότερα από 12.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση ή τη χρήση τού Ami για τις μετακινήσεις τους, γεγονός που έκανε τους ανθρώπους της εταιρείας να αποφασίσουν τη διάθεσή του και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνο στις πωλήσεις σε ιδιώτες αλλά και στην απόκτηση του μικρού ηλεκτροκίνητου οχήματος από εταιρείες παροχής υπηρεσιών μετακίνησης εντός πόλης και τη χρησιμοποίησή του έναντι του αντίστοιχου χρηματικού κόστους κάθε φορά.

Το βασικό μειονέκτημα για τους Βρετανούς είναι ότι το Ami θα είναι αριστεροτίμονο, καθώς δεν προβλέπεται να υπάρξει δεξιοτίμονη εκδοχή του σύντομα. Θυμίζουμε ότι το διθέσιο όχημα έχει μήκος 2,41 m, διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 5,5 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας του έχει μέγιστη ισχύ 8 PS. Η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 45 km/h και η θεωρητική αυτονομία του τα 75 km. Τέλος, το βάρος του χωρίς τις μπαταρίες είναι 425 kg και με αυτές φτάνει τα 485 kg.

Η Citroën έχει αρχίσει και κατασκευάζει και την επαγγελματική εκδοχή τού μοντέλου η οποία ονομάζεται My Ami Cargo. Αυτή απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στο κέντρο μια πόλης ή θέλουν ένα μικρό όχημα για κοντινές διαδρομές για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτή η έκδοση παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στο Μαρόκο.