Το αξιαγάπητο Citroen My Ami Cargo που θυμίζει …σπιρτόκουτο


Αμιγώς ηλεκτρικό, το νέο μικροσκοπικό Citroen My Ami Cargo διαθέτει 75 χιλιόμετρα αυτονομίας και είναι ιδανικό για την κίνηση στους στενούς δρόμους της πόλης για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

  • 7/5/2021

Τα τυπικά αυτοκίνητα της κατηγορίας που διατίθενται στην Ευρώπη και συνήθως είναι πετρελαιοκίνητα, αντιπροσωπεύονται κυρίως από το Volkswagen Caddy, το Renault Kangoo, το Peugeot Partner και από τη μεριά της Citroen το Berlingo. Όμως από ότι φαίνεται, η τελευταία, το πάει ένα βήμα παραπέρα με το μικροσκοπικό ηλεκτρικό μοντέλο που ακούει στο όνομα My Ami Cargo.

Με την πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς πως το αυτοκίνητο αυτό θυμίζει περισσότερο ένα τετράτροχο ποδήλατο, αφού το βάρος του (χωρίς τις μπαταρίες) φτάνει τα 425 κιλά μόλις. Εξοπλίζεται με μπαταρίες 5,5 kWh, με την ιπποδύναμη να φτάνει τους 8 ίππους.

Το μήκος του λιλιπούτειου My Ami Cargo των 2.41 μέτρων, το πλάτος των 1.39 μέτρων και το ύψος των 1.52 μέτρων, το καθιστούν ιδανικό επαγγελματικό όχημα για μεταφορές εμπορευμάτων στους στενούς δρόμους της πόλης. Ο συνολικός όγκος για τις αποσκευές αγγίζει τα 400 λίτρα και το βάρος φόρτωσης μπορεί να φτάσει έως τα 140 κιλά.

Συγκριτικά με το κανονικό Ami, το μικρό My Ami Cargo δεν διαθέτει θέση συνοδηγού μια και είναι μονοθέσιο, προσφέροντας από τη δεξιά μεριά επιπλέον θήκες για μικροαντικείμενα.

Ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών σε κανονική πρίζα είναι τρεις ώρες και η αυτονομία 75 χιλιόμετρα. Η τιμή του My Ami Cargo στη Γαλλία ξεκινά από τα 6.490 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Kia ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό για να χτυπήσει το Citroen Ami!

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.