Το Dacia Sentry είναι η Porsche Taycan του «φτωχού»


Μπορεί η Dacia να μην διαθέτει στη σημερινή γκάμα της μια ηλεκτροκίνητη πρόταση, αυτό ωστόσο ελάχιστα μειώνει την αξία του εντυπωσιακού τετράθυρου coupe που ακούει στο όνομα Sentry.

  • ΠΗΓΗ: Ticarat Alexandru-Calin
  • 19/5/2020

Πριν από λίγους μήνες ολόκληρος ο αυτοκινητικός πλανήτης συζητούσε για την Porsche Taycan. Δικαίως μιας και αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια της γερμανικής φίρμας στην ευρύτερη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων τετράτροχων.

Την πρεμιέρα της ηλεκτροκίνητης Porsche Taycan ακολούθησε μια σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία επιχειρούσαν να δώσουν απαντήσεις στο αν η πολυδιαφημισμένη Taycan ήταν ικανή να βάλλει τέλος στην απόλυτη κυριαρχία της Tesla.

Οι απαντήσεις δόθηκαν και μπορεί η Tesla να μην έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα, ωστόσο, μέχρι η επόμενη γενιά του Model S να περάσει στη γραμμή παραγωγής, η Porsche είναι εκείνη που έχει στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο των ηλεκτροκίνητων προτάσεων ευρείας παραγωγής.

Αρκετές δεκάδες ευρώ χαμηλότερα από την κορυφή της κατηγορίας των EV, ένα σχεδιαστικά project που φέρει τα σήματα της Dacia και την υπογραφή του ταλαντούχου Ticarat Alexandru-Calin μάς υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζεται μια περιουσία για να αποκτήσει κανείς μια στιλάτη ηλεκτροκίνητη πρόταση.

Σκοπός του Ticarat Alexandru-Calin ήταν να δημιουργήσει τη σύγχρονη εκδοχή του Dacia 1300, εκείνου του sedan που έμεινε στην παραγωγή για τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια «γράφοντας» σχεδόν δύο εκατομμύρια πωλήσεις.

Το σχεδιαστικό αποτέλεσμα παρόλα αυτά παραπέμπει περισσότερο σε μια Porsche Taycan και λιγότερο σε ένα low cost ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ούτως ή άλλως θα προσθέσει σύντομα στην γκάμα της η Dacia.

Το τετράθυρο coupe ονόματι Sentry έχει μήκος 5,040 μέτρα τοποθετώντας την Dacia σε μια κατηγορία στην οποία δεν διαθέτει κάποιο εκπρόσωπο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Άλλωστε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Dacia θα είναι ένα crossover πόλης, η τιμή του οποίου δεν θα υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ.

Μένει να αποδειχθεί αν το σχεδιαστικό project του Ticarat Alexandru-Calin θα αξιοποιηθεί από τη ρουμανική φίρμα σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του portfolio της, στο οποίο πρωταγωνιστεί το γνωστό και μη εξαιρετέο Duster.

Διαβάστε επίσης:

Το νέο Hyundai Tucson αλλάζει επίπεδο

Στα αζήτητα η θωρακισμένη Alfa Romeo Alfetta της ιταλικής μαφίας