Το ενδιαφέρον σύστημα της ΝΙΟ για την εκμάθηση της ημιαυτόνομης οδήγησης


Ο θάνατος ενός ανθρώπου πίσω από το τιμόνι ενός ΝΙΟ έκανε την εταιρεία να σκεφτεί πώς μπορεί να μάθει στους πελάτες της να χειρίζονται τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης των μοντέλων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 26/8/2021

Ένας 31χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του πίσω από το τιμόνι του NIO ES8 του, όσο εκείνο βρισκόταν στο mode 'Navigate on Pilot', που είναι η ρύθμιση για την ημιαυτόνομη οδήγηση των μοντέλων της κινεζικής μάρκας.

Σύμφωνα με τις αρχές, το δυστύχημα έλαβε χώρα στις 12 Αυγούστου, και άρχισε με το αυτοκίνητο να χτυπά έναν κουβά, προτού χαθεί τελείως ο έλεγχος και συγκρουστεί με ένα όχημα οδικής βοήθειας στην άκρη του δρόμου.

Ως αντίδραση σε αυτό το τραγικό γεγονός, η NIO αποφάσισε να οργανώσει ειδικά μαθήματα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων της που διαθέτουν αυτά τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης, που θα ολοκληρώνονται με ένα τεστ το οποίο θα πρέπει να περάσουν οι... εξεταζόμενοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Electrek, το τεστ θα συνίσταται από ένα εξάλεπτο βίντεο το οποίο θα εξηγεί στον σκοπό και τις δυνατότητες του συστήματος Navigate on Pilot, τονίζοντας πως δεν προσφέρει πλήρη αυτόνομη οδήγηση.

Στο ίδιο βίντεο θα τονίζεται πως ο οδηγός θα πρέπει να μένει σε εγρήγορση, ώστε να είναι έτοιμος να αντιδράσει παίρνοντας τον έλεγχο του οχήματος οποιαδήποτε στιγμή.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.