Δείτε για πρώτη φορά τη νέα BMW iX - Οι σχεδιαστικές αλλαγές της (photos)


Η facelift έκδοση της BMW iX φωτογραφίζεται για πρώτη φορά και αποκαλύπτει τις σχεδιαστικές αλλαγές που θα έχει όταν παρουσιαστεί.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 30/4/2024

Η BMW παρουσίασε την iX στα τέλη του 2020 και πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της γερμανικής φίρμας να ανανεωθεί ώστε να συνεχίσει την εμπορική του πορεία.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν αρκετά πρωτότυπα τόσο σταθμευμένα όσο και σε κίνηση στους δρόμους του Μονάχου και παρά την ύπαρξη καμουφλάζ μπορούμε να έχουμε τις πρώτες εικόνες από τις σχεδιαστικές αλλαγές που θα φέρει το EV.

Το camo επικεντρώνεται στις δύο άκρες του αμαξώματος, σημεία στα οποία συνηθίζεται να εμφανίζονται οι περισσότερες τροποποιήσεις σε εκδόσεις facelift. Ωστόσο ακόμα και έτσι, είναι εμφανείς αρκετές αλλαγές στο εμπρός μέρος, όπου φαίνεται ότι θα προκύψει το μεγαλύτερο «φρεσκάρισμα».

Η μάσκα με τα παραδοσιακά «νεφρά» διατηρείται, ωστόσο παρουσιάζει μικρές διαφοροποιήσεις, ενώ θα εφοδιάζεται με το πακέτο Iconic Glow αποκτώντας φωτισμό. Αλλαγές υπάρχουν και στη σχεδίαση των προβολέων, που είναι πιο λεπτοί και συνδυάζονται από νέα φώτα ημέρας. Επιπλέον, ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας, με καινούριες εισαγωγές αέρα.

Από το πλήθος των πρωτότυπων που συνάντησαν οι συνεργάτες μας να είναι σταθμευμένο, διαπίστωσαν και νέα σχεδίαση στους πλαϊνούς καθρέπτες, έστω και αν σε ορισμένους εξ’ αυτών το καμουφλάζ είχε έντονη παρουσία σε ορισμένους εξ' αυτών.

Η BMW δεν πρόκειται να αναβαθμίσει μόνο σχεδιαστικά τη νέα iX, αλλά και τεχνολογικά, τόσο από πλευράς ηλεκτροκινητήρων όσο και μπαταρίας, με αποτέλεσμα να προκύψουν εκδόσεις με μεγαλύτερη ισχύ και αυξημένη αυτονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται και αλλαγή στα ονόματα των εκδόσεων. Έτσι, στη θέση της xDrive40 θα προκύψει η xDrive45, η xDrive60 θα αντικαταστήσει την xDrive50, ενώ η κορυφαία παραλλαγή θα ονομάζεται M70 και όχι M60. Η τελευταία αναμένεται να έχει ισχύ 660 PS αντί για 619 PS και ροπή 1.100 Nm, αποκτώντας το κινητήριο σύνολο της i7 M70 xDrive.

Η παρουσίαση της νέας BMW iX facelift αναμένεται τον Μάρτιο του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H νέα BMW M3 CS Touring υπόσχεται χώρους με ακόμα πιο «καυτές» επιδόσεις (photos)

Vision Neue Klasse X: Η BMW παρουσιάζει την επόμενη μέρα των SUV (photos)

Η νέα BMW iX3 δείχνει τις πρώτες αλλαγές και μια «γεύση» του εσωτερικού της (photos)